Național

Asasinul lui Teo Peter va fi judecat de Curtea Martiala

Ziarul de Vrancea
5 sep 2005 675 vizualizări
Puscasul marin care l-a accidentat mortal pe Teo Peter este acuzat de omor prin neglijenta, declaratii false in fata autoritatilor si obstructionarea justitiei. VanGoethem (32 de ani) risca 14 ani de inchisoare

Puscasul american care a provocat, in decembrie anul trecut, accidentul rutier in care si-a pierdut viata Teo Peter, basistul formatiei Compact, a fost trimis in fata Curtii Martiale, riscind o pedeapsa totala de pina la 14 ani de inchisoare, relateaza Marine Corps Time online. Colonelul Glen Sachtleben, comandant de marina militara in cadrul unitatii de la Camp Lejeune (SUA), a ales sa-l trimita pe puscasul Christopher VanGoethem in fata Curtii Martiale, dupa ce a analizat cazul si a apreciat ca sint suficiente dovezi pentru ca el sa fie judecat, a declarat maiorul Cliff Gilmore, purtator de cuvint al brigazii conduse de Sachtleben.

Nu a fost stabilita inca o data pentru inceperea procesului, a spus Gilmore, aratind insa ca se doreste ca acest caz - care a declansat o vie emotie in Romania, unde Teo Peter era foarte iubit - sa fie rezolvat cit mai curind. "Intentionam sa ne miscam cit mai repede posibil, asigurindu-ne in acelasi timp ca VanGoethem are parte de un proces corect", a mai afirmat Gilmore.

Acuzatiile sint de omor prin neglijenta, declaratii false in fata autoritatilor si obstructionarea justitiei, a spus Gilmore. In cazul in care este gasit vinovat, VanGoethem (32 de ani) risca 14 ani de inchisoare.


Americanul este acuzat si de adulter

In 4 decembrie 2004, VanGoethem se intorcea la locuinta sa din Bucuresti, cind a intrat cu masina intr-o intersectie si s-a ciocnit cu un taxi in care se afla Teo Peter. In urma impactului, Peter a murit, iar taximetristul a fost ranit. Puscasul marin este acuzat si de adulter. VanGoethem - care este insurat - este acuzat ca se intorcea de la o alta femeie, pe care o dusese acasa, in jurul orei 4.00, cind a avut loc accidentul. Moartea, la doar 50 de ani, a lui Teo Peter, figura populara in Romania inca din anii \'70, a declansat o puternica emotie in rindul fanilor. Oficialii romani au argumentat fara succes ca puscasul marin trebuie judecat in Romania. Invocind imunitatea diplomatica, Departamentul de Stat l-a scos pe VanGoethem din tara, la scurt timp dupa accident, afirma Marine Corps Time online. Un agent care a depus marturie in cadrul audierii lui VanGoethem la Quantico a sustinut ca puscasul participase la o petrecere de Craciun la Ambasada de la Bucuresti, in noaptea in care a avut loc accidentul si ca americanul a plecat de la petrecere insotit de fiica ofiterului de relatii publice al misiunii diplomatice. VanGoethem risca o pedeapsa de pina la cinci ani de inchisoare pentru declaratii false, un an pentru adulter, trei ani pentru omor prin neglijenta si cinci ani pentru obstructionarea justitiei, in total 14 ani de inchisoare. Daca este gasit vinovat, el ar putea fi trecut in rezerva, pierzind astfel toate drepturile banesti, adauga sursa citata.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.