Național

Sase ani de inchisoare pentru ucigasul regizorului Cristian Nemescu

Ziarul de Vrancea
8 dec 2009 802 vizualizări
Judecatorii au decis, ieri, prin sentinta definitiva, condamnarea la sase ani a britanicului Ali Imran pentru uciderea într-un accident rutier a regizorului Cristian Nemescu, a sunetistului Andrei Toncu si a taximetrului Dumitru Arustei, în luna august 2006.

Curtea de Apel Bucuresti a respins, luni, recursul cetateanului britanic Ali Imran, mentinind solutia instantei inferioare.

în 29 februarie, Tribunalul Bucuresti a dispus condamnarea la sase ani de inchisoare a lui Ali Imran pentru uciderea din culpa a lui Cristian Nemescu si la cite un an de detentie pentru conducerea unui autovehicul neinmatriculat si pentru producerea accidentului, urmind sa execute pedeapsa cea mai mare.

De asemenea, instanta a dispus ca britanicul Ali Imran sa plateasca daune mai mari cu 30.000 de lei si, respectiv, 20.000 de lei familiilor taximetristului si a sunetistului Andrei Toncu. Aceste sume se adauga la cele dispuse de instanta inferioara, de 28.000 de lei daune morale partilor civile din dosar si cite jumatate de milion de lei daune morale catre rudele victimelor. Tribunalul Bucuresti a mai decis ca si firma de asigurari sa contribuie la plata despagubirilor. Sentinta a fost atacata cu recurs, la Curtea de Apel Bucuresti, care s-a pronuntat ieri definitiv in procesul lui Imran.

în accidentul produs, in noaptea de 25 spre 26 august 2006, au murit regizorul Cristian Nemescu (27 de ani) si inginerul de sunet Andrei Toncu (28 de ani), precum si taximetristul Dumitru Arustei (24 de ani). Cei trei se aflau in taxi, cind autoturismul Porsche Cayenne, condus de Ali Imran, a trecut pe culoarea rosie a semaforului, lovindu-i in plin. Taximetrul circula regulamentar. Imran se afla in Romania cu afaceri si in seara accidentului venea de la un club si se indrepta spre altul, potrivit declaratiilor aparatorilor britanicului.

Ultima creatie a lui Nemescu si Toncu - "California Dreamin\' (Nesfirsit)" - si-a adjudecat, in luna mai 2007, Premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes. Lungmetrajul cu Armand Assante si Razvan Vasilescu in rolurile principale a fost distins cu peste 20 de premii internationale si nationale, rulind in mai multe tari.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.