Național

Radioul public, atacat de pirati cu un spot electoral

Ziarul de Vrancea
7 dec 2009 696 vizualizări
In cadrul emisiunii "Iarba verde de acasa" de la RRA, a fost introdus un spot in care o voce care o imita pe cea a candidatului Traian Basescu spunea "Ho, ho, ho, am pacalit, am tepuit". Reprezentantii radioului spun ca este vorba de intercalarea unor secvente audio pirat.

Asociatia Pro Democratia a sesizat, ieri, CNA, in privinta unui spot electoral care a fost difuzat, in ziua scrutinului, de Radio Romania Actualitati. Radioul a difuzat, la ora 06:14, un spot electoral al PSD, potrivit asociatiei. In cadrul emisiunii "Iarba verde de acasa" de la RRA, a fost introdus un spot in care o voce care o imita pe cea a candidatului Traian Basescu spunea "Ho, ho, ho, am pacalit, am tepuit", apoi era introdus un fragment cu vocea reala a acestuia, care spunea: "Am promulgat legea salarizarii profesorilor", "Voi demisiona in maxim cinci minute". Spotul se termina cu un fragment rostit de Ion Iliescu. "Il recomandam cu toata caldura, votati-l pe Mircea Geoana". Intr-un comunicat de presa, conducerea radioului a precizat ca a declansat o ancheta interna pentru a verifica circumstantele a ceea ce se banuieste a fi un atac informatic extern asupra productiilor radiofonice ale Radio Romania Actualitati. "Continutul original al emisiunii "Iarba Verde de Acasa" a fost alterat prin intercalarea unor secvente audio pirat cu continut denigrator la adresa unuia dintre candidatii la alegerile prezidentiale", sustine comunicatul de presa.

Surse din SRR au declarat ca spotul nu ar fi putut fi difuzat la radio fara implicarea cuiva din redactie, la ora transmiterii acestei stiri propunindu-se sanctiuni severe, respectiv demiterea directorului tehnic si a celui editorial. Presedintele-director general al SRR, Maria toghina precizeaza ca au fost difuzate circa 50 de secunde dintr-un colaj intercalat cu o durata de 5 minute. "Precizam ca inregistrarea originala a emisiunii incarcata in sistemul informatic de emisie nu continea acele secvente sonore si putem proba cu CD-ul martor aflat in emisie", se mai spune in scrisoarea lui toghina. CNA a sanctionat cu somatie publica Radio Romania Actualitati pentru difuzarea spotului a unui spot electoral pro PSD, reprezentantii postului afirmind, in raspunsul trimis Consiliului, ca emisia a fost alterata prin intercalarea unor secvente audio pirat si ca au fost sesizate organele abilitate.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.