Național

Anghelescu, dat in urmarire

Ziarul de Vrancea
2 sep 2005 631 vizualizări
Omul de afaceri Florian Anghelescu - urmarit penal pentru evaziune fiscala - nu s-a prezentat, ieri, la Politia Capitalei, unde a fost citat pentru cercetari si, daca nu va tine cont nici de urmatoarea invitatie, va fi dat va fi dat in urmarire.

Controversatul om de afaceri Florian Anghelescu, sotul fostului consilier prezidential Stana Anghelescu, este urmarit penal pentru evaziune fiscala. Omul de afaceri a fost citat procedural la Politia Capitalei, pentru ieri dimineata, dar nu s-au prezentat. Anchetatorii il vor cita inca o data si - potrivit legii - daca nici de aceasta data nu va veni, atunci va fi dat in urmarire.

Politia Capitalei informa ca a fost sesizata de Garda Financiara - Comisariatul General cu privire la faptul ca o echipa a fost impiedicata sa efectueze un control la un stand apartinind unei firme, intr-un complex comercial din sectorul 1. O echipa de politisti a mers la fata loculului si a contatat ca, in timpul controlului, comisarii Garzii Financiare au fost dati afara de catre unul dintre asociatii firmei, Florian Anghelescu. Acesta, impreuna cu sase persoane, a luat din stand o cantitate de tigari dupa ce comisarii constatasera ca acestea aveau timbru de marcat falsificat, multe cu aceeasi serie si acelasi numar. Toate tigarile au fost incarcate in doua autoutilitare retinute ulterior de politie.

Specialistii Imprimeriei Nationale au constatat ca timbrele de marcaj aplicate pe pachetele de tigari sint false, unele timbre avand ca producator o firma, iar altele o alta. Pentru toata cantitatea de tigari, unul dintre soferi a prezentat o factura fiscala in care erau mentionate 106.230 de pachete (doua marci), in valoare de 188.817 lei noi, emisa de societatea comerciala controlata in complex.

Miercuri, a fost dispusa inceperea urmaririi penale a lui Florian Anghelescu pentru savirsirea infractiunilor la Legea 241/2005 pentru combaterea evaziunii fiscale, masura fiind confirmata de catre Parchetul de pe linga Tribunalul Municipiului Bucuresti. In urma controalelor inopinate derulate de catre ANAF la compania Anghelescu Industry - unde este asociat Florian Anghelescu, sotul consilierului de stat - fusese descoperita o evaziune fiscala in suma de circa 650.000 de euro, fiind constatat faptul ca aceasta firma nu tine evidente exacte si actualizate cu privire la materiile prime si produsele finite accizabile.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.