Național

Curtea de Apel a decis: mergem la referendum

Ziarul de Vrancea
20 nov 2009 571 vizualizări
Curtea de Apel Bucuresti a decis ieri ca, pe 22 noiembrie va avea loc referendumul pentru parlament unicameral si pentru reducerea numarului parlamentarilor

Decizia poate fi atacata la Curtea Suprema. Instanta Curtii de Apel Bucuresti a ascultat argumentele a doua ONG-uri, respectiv Pro Democratia si Agentia de Monitorizare a Presei, care cer suspendarea decretului . "Aceste este plebicism intr-un regim autoritar", a spus avocatul, care a adaugat ca populatia nu a fost informata obiectiv despre avantajele si dezavantajele Parlamentului unicameral si a fost in loc de campanie de informare, propaganda. Avocatul organizatiilor neguvernamentale a sustinut ca, potrivit Constitutiei, referendumul are drept scop sa consulte natiunea in privinta unei probleme in timp ce Traian Basescu - care a decis deja ce doreste prin referendum - nu face decit sa obtina aprobarea natiunii. De partea cealalta, Administratia Prezidentiala a cerut respingerea cererilor ONG-urilor, invocind doua decizii ale Curtii Constitutionale, care stabilesc ca nu exista nici o lege care sa interzica organizarea alegerilor in aceeasi data cu referendumul si o decizie 567/2007 care da posibilitatea presedintelui sa consulte populatia, prin referendum. "Exista extrem de multe confuzii juridice in jurul acestui referendum si de aceea ne-am dori ca, pina la data organizarii sale aceste confuzii sa fie rezolvate... In cazul in care dileme noastre nu vor fi rezolvate in Romania, intentionam sa mergem pina la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, chiar daca asta se va intimpla dupa 22 noiembrie", a spus Cristian Pirvulescu, presedintele Pro Democratia.

Presedintele Traian Basescu a semnat decretul privind organizarea referendumului pentru Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari la maximum 300, in 22 noiembrie, o data cu primul tur al alegerilor prezidentiale.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.