Național

Tariceanu: E posibil sa guvernam cu PDL, dar putin probabil

Ziarul de Vrancea
20 nov 2009 593 vizualizări
Desemnarea lui Johannis ca premier nu mai este o conditie pentru liberali, curtati de PSD si PDL pentru o alianta n conditiile lor sint diferite: liberal-democratilor le solicita mentinerea sistemului de vot uninominal, iar pesedistilor cota unica de impozitare

Liberalul Calin Popescu Tariceanu a declarat, ieri, ca in situatia in care Basescu va cistiga un nou mandat este posibila o intoarcere la guvernare a liberalilor alaturi de PDL, insa alianta este putin probabila avind in vedere experienta "trista" pe care au avut-o cu democrat-liberalii. Tariceanu a precizat ca PNL exclude doar discutiile cu partidele extremiste, adaugind ca, in situatia in care Traian Basescu va cistiga un nou mandat, ar putea avea loc discutii cu democrat-liberalii si eventual o guvernare alaturi de acestia. "Da, e posibil sa guvernam cu PDL, dar putin probabil. Dar, daca se gaseste o modalitate corecta de negociere si discutii pe seama principiilor noastre de la care nu putem face rabat, orice discutie e posibila", a spus Tariceanu. In acelasi context, Tariceanu a adaugat ca Traian Basescu si PDL incearca sa-i cucereasca pe liberali in ideea de a deveni parteneri pe viitor. Liderul liberal a enumerat si alte conditii pe care le vor pune democrat-liberalilor pentru formarea unei eventuale coalitii. "La PDL, nu vom accepta modificarea legii electorale prin trecerea de la sistemul uninominal proportional la sistemul majoritar. In plus, este foarte posibil ca cei de la PDL sa incerce sa forteze organizarea de alegeri anticipate la anul - este un proiect la care nu sintem parteneri cu ei", a spus Tariceanu. In ceea ce priveste PSD, conditiile liberalilor ar fi de natura fiscala. "In legatura cu o viitoare participare a PNL intr-o coalitie de guvernare cu PSD, o sa pornim de la unele premise care nu sint discutabile. Actualul sistem fiscal, intrucit PSD e mare amator de introducere a impozitului progresiv, noi nu discutam pe un astfel de subiect. Trebuie, de asemenea, sa dispara impozitul forfetar, care cred ca a fost ideea lui Boc, insa. Trebuie redata credibilitatea justitiei", a adaugat liderul PNL.


Geoana: "Nu garantez ca PSD il va mai propune pe Johannis"


Candidatul PSD la Presedintie, Mircea Geoana, a spus, marti seara, intr-o emisiune televizata, ca PNL-PSD ar fi o formula naturala de majoritate dupa alegeri, dar a precizat ca nu garanteaza ca PSD isi va mentine propunerea Klaus Johannis pentru functia de premier. Geoana a vorbit in ipoteza ca va cistiga alegerile si a spus ca daca Klaus Johannis va fi propus in continuare premier de PNL si PSD il va desemna, iar daca PNL si PSD nu isi vor mai mentine propunerea, nu il va desemna. El a adaugat ca nimeni nu garanteaza ca Johannis va fi in continuare propunerea de premier si a apreciat ca primarul Sibiului a facut o figura frumoasa in opinia publica. Geoana a spus ca nu stie nici macar daca dupa alegeri se va mai mentine majoritatea PNL-PSD, desi a apreciat ca aceasta ar fi formula naturala.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.