Național

PSD acuza PDL ca vrea sa fraudeze alegerile in sectiile din strainatate

Ziarul de Vrancea
10 oct 2009 655 vizualizări
Potrivit senatorului PSD Titus Corlatean, Emil Boc a solicitat cresterea numarului sectiilor de votare din strainatate n premierul arata ca decizia a fost luata alaturi de PSD

Senatorul PSD Titus Corlatean a declarat ieri ca a intrat in posesia unor informatii potrivit carora ar exista tentative de fraudare a alegerilor si ca premierul Emil Boc ar fi cerut dublarea sectiilor de votare din strainatate, care sa fie conduse de oameni apropiati PDL, si nu de diplomati. "Ne-au parvenit o serie de informatii extrem de preocupante cu privire la o tentativa de fraudare a alegerilor de catre Emil Boc si echipa sa guvernamentala a PDL in sectiile de votare din strainatate. Avem informatii cu privire la solicitarea si actiunea domnului Emil Boc in interiorul Guvernului si solicitarea adresata MAE de a pregati si aproba o crestere extrem de consistenta a sectiilor de votare in strainatate", a declarat Corlatean. El a precizat ca primul ministru ar fi solicitat saptamina trecuta "cresterea numarului sectiior de votare la 400, adica practic mai mult decit dublarea numarului celor care au functionat la ultimile alegeri europarlamentare". "Este vorba de o crestere de la 190 la peste 400, dintre care cele mai multe in Italia, Spania si Republica Moldova. in Spania crestere de 10 ori a sectiilor de votare, de la 9 la 90, de sase ori in Italia, de la 16 la 90, si o crestere de asemenea consistenta in Republica Moldova - 25 de sectii de votare, fata de doar 4 cite au functionat ultima oara", a afirmat senatorul PSD. Corlatean a spus ca ambasada din Spania ar fi solicitat suplimentarea cu 30 de sectii de votare, iar cea din Italia 40 de sectii de votare, sub conditia ca ar avea suficient de mult timp pentru organizarea lor si vor fi resurse financiare si umane. Corlatean a mai spus ca-l va chema saptamina viitoare pe ministrul interimar al Afacerilor Externe, Catalin Predoiu, la audieri in Comisia de politica externa, precum si pe secretarul de stat, Eugen Tomac. Senatorul PSD a precizat ca declaratia sa reprezinta un avertisment pentru premierul Boc, dar si un apel pentru corpul MAE de a nu se implica intr-o astfel de actiune de fraudare a alegerilor din 22 noiembrie si sa se impotriveasca in Guvern unei aprobari a suplimentarii sectiilor de votare.


Boc: Decizia privind numarul sectiilor de vot s-a luat in prezenta PSD


Premierul Emil Boc a raspuns acuzatiilor PSD privind intentia PDL de fraudare a alegerilor, declarind ca hotarirea privind multiplicarea sectiilor de vot pentru romanii din strainatate s-a luat in prezenta PSD, cind social-democratii erau inca la guvernare. "In sedinta de guvern, in prezenta PSD s-au discutat aspectele sectiilor de votare din strainatate si ii rog sa-si aminteasca acest lucru. Daca nu, sta martor stenograma de sedinta. Cind am decis sa punem la dispozitia romanilor din strainatate oportunitati de vot, adica sa fie organizate sectii de votare cit mai aproape de locul unde ei se afla pentru a li se putea permite exercitarea dreptului la vot, acest lucru a fost discutat inca din perioada in care PSD era la guvernare, cu toti ministrii la masa. S-a luat hotarirea atunci, in prezenta lor, de a multiplica, acolo unde este posibil, numarul sectiilor de votare", a precizat Emil Boc.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739407 zile, 5 ore, 19 minute, 55 secunde
Cum de stie aceasta ciuma rosie ca pot fi fraudate alegerile?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.