Național

Exportul de electricitate a scazut cu 36,7%

Ziarul de Vrancea
7 oct 2009 523 vizualizări
Exportul de energie electrica a scazut cu 1334,1 milioane KWh, respectiv cu 36,7%, in primele opt luni, iar consumul final de energie electrica, a fost de 32103,1 milioane KWh, cu 9,1% mai mic fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, a anuntat marti Institutul National de Statistica (INS).

"In perioada 1 ianuarie 31 august 2009, resursele de energie primara au scazut cu 18,5%, iar cele de energie electrica au scazut fata de aceeasi perioada a anului precedent cu respectiv 12,4 %. Principalele resurse de energie primara in aceasta perioada au totalizat 22431,7 mii tone echivalent petrol (tep), in scadere cu 5099,0 mii tep", potrivit datelor INS. Productia interna a insumat 15268,5 mii tep, in scadere cu 7,1% fata de aceeasi perioada a anului precedent, iar importul a fost de 7163,2 mii tep, in scadere cu 35,5%. "In aceasta perioada, resursele de energie electrica au fost de 38468,6 milioane KWh, in scadere cu 5426,1 milioane KWh (mai putin cu 12,4%) fata de perioada corespunzatoare a anului 2008. Scaderea resursei de energie electrica s-a datorat in principal scaderii productiei, cu 5303,9 milioane kWh (in scadere cu 12,2%)", se mai arata in comunicatul INS.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.