Național

PNL si PSD vor sa darime Guvernul Boc II

Ziarul de Vrancea
6 oct 2009 708 vizualizări
Liberalii au finalizat ieri textul unei motiuni de cenzura, pe care-l vor trimite spre analiza tuturor formatiunilor parlamentare, asteptind semnaturi si de la PSD, si de la PDL, si de la UDMR.

"PNL initiaza o motiune de cenzura asa cum am declarat, impotriva Guvernului Boc II", a afirmat Antonescu. Intrebat daca motiunea se refera si la fostele ministere conduse de PSD, Antonescu a spus ca la fostele ministere conduse de PSD si la responsabilitatea PSD pentru dezastrul tarii in aceste noua luni de zile s-au facut referiri in cele doua motiuni de cenzura care au fost inaintate impreuna cu UDMR. "Acum insa vorbim de Guvernul existent si o motiune de cenzura nu poate viza decit Guvernul Boc II", a sustinut liderul PNL. "Noi lansam acest text si primim, din toate directiile, cu discutii sau fara, semnaturi, pentru ca este neaparat necesar ca Parlamentul sa dea o riposta tentativei fatise a lui Traian Basescu de a instaura un Guvern personal, fara sprijin in Parlament (...) Nu putem permite ca Romania sa se indrepte catre o dictatura voalata aratat", a incheiat Antonescu.

Liderii PSD au decis, ieri, sa sustina o motiune de cenzura care sa duca la indepartarea actualului Executiv. Mircea Geoana a precizat ca PSD a luat aceasta decizie deoarece Guvernul Boc II functioneaza neconstitutional dupa modificarea compozitiei, adica in formula "2 in 1". Geoana a adaugat ca PSD doreste, astfel, eliminarea "abuzurilor masive si premeditate" privind epurarea administratiei centrale si locale de catre PDL, precum si impiedicarea unui "plan masiv de fraudare a alegerilor pus la cale de regimul Basescu-Boc". In acest scop, PSD vrea sa initieze discutii cu celelalte formatiuni de opozitie, inclusiv pentru propunerea unui nou Guvern. Posibilitatea depunerii unei noi motiuni de cenzura a fost anuntata inca de saptamina trecuta, insa la inceput anuntul a fost insotit de respingerea depunerii de semnaturi pe un text al opozitiei de catre PSD. Intre timp insa, social-democratii au iesit de la guvernare. Depunerea unei motiuni de cenzura trebuie sustinuta de minimum 118 semnaturi ale parlamentarilor. In incercarile de pina acum de a darima Guvernul, PNL s-a bazat pe sprijinul UDMR, cele doua formatiuni putind sa adune, in comun, 121 de semnaturi.


UDMR asteapta oferte de la PDL


Presedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca "probabil" ca reprezentantii Uniunii nu vor vota motiunea de cenzura anuntata de Mircea Geoana, apreciind ca responsabili pentru acest acest dezastru sint, in egala masura, Traian Basescu, Emil Boc si Mircea Geoana. Intrebat daca reprezentantii UDMR ar putea vota motiunea de cenzura sustinuta de PSD, Kelemen Hunor a spus ca probabil ca nu, dar nu pentru ca reprezentantilor Uniunii le place Guvernul Boc, ci pentru ca nu se intrevede nicio alta formula de guvernare posibila, daca motiunea trece. "Probabil, subliniez, probabil, nu vom vota motiunea. Dar nu pentru ca ne place Guvernul Boc. Dar o formatiune politica darima Guvernul cind e hotarita sa intre la guvernare, cind are pirghiile necesare. Nu poti spune «Potopul dupa mine». Iar in acest moment, nu vad nicio formula valabila: nimeni nu vrea sa intre la guvernare cu PDL, iar PNL cu PSD nu vor sa faca o alianta. Nominalizarea premierului se face de catre presedinte si am o vaga banuiala ca nu-l va pune pe Geoana", a spus el.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.