Național

Guvernul isi asuma raspunderea in aceeasi zi cu discursul lui Basescu

Ziarul de Vrancea
8 sep 2009 601 vizualizări
15 septembrie este data la care Guvernul isi asuma raspunderea pe legile Educatiei, legea unica a salarizarii si cea a reorganizarii institutiilor publice

Birourile permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului au decis, ieri, sa ii solicite presedintelui Traian Basescu sa se adreseze plenului reunit pe data de 15 septembrie, si nu pe data de 14, asa cum ceruse, in aceeasi zi fiind programate si trei momente pentru asumarea raspunderii. "Analizind imprejurarea ca 14 septembrie este o data extrem de importanta pentru marea majoritate a populatiei Romaniei, in sensul ca incep scolile si ca, in principal, toti oamenii politici sint prezenti cu diverse activitati la acest eveniment, Birourile Permanente au hotarit sa ii solicite presedintelui sa fie prezent in camerele reunite in data de 15 septembrie, urmind ca in raport de programul dumnealui sa se stabileasca ora la care doreste sa se adreseze celor doua camere reunite", a declarat chestorul Senatului, Ioan Chelaru. O varianta discutata a fost ca ora de incepere a sedintei pentru discursul presedintelui sa fie 19.00. Chelaru a anuntat ca data de 15 septembrie este si data la care Guvernul isi va angaja raspunderea pentru cele trei proiecte de lege anuntate si de Emil Boc. "Este adevarat ca au fost nenumarate discutii pe data aceasta si pe asumarea raspunderii. Pina la urma, prin vot, s-a transat in favoarea datei de 15 septembrie", a adaugat senatorul PSD. El a anuntat si programul asumarii: de la ora 16.00 - Legea educatiei nationale, de la ora 17.00 - Proiectul legii salarizarii unitara si apoi Legea reorganizarii unor institutii publice. De asemenea, Chelaru a declarat ca termenul pina la care se pot depune amendamente este vineri, 11 septembrie, ora 20.00.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.