Național

Pamfletarul Vanghelie incurca butoanele serviciilor secrete

Ziarul de Vrancea
8 sep 2009 560 vizualizări
Marian Vanghelie continua sa il ameninte pe Traian Basescu cu dezvaluiri legate de cazul Omar Hayssam, desi sustine ca declaratiile sale referitoare la arhiva "Doi si un sfert" sint doar un "pamflet" n ministrul Internelor spune ca arhivele DGIPI au ramas la locul lor

Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a venit ieri cu declaratii contradictorii privind de implicarea serviciilor secrete- SRI si DGIPI- in campania electorala. Solicitat de jurnalisti sa ofere lamuriri despre afirmatia facuta duminica, ca arhiva DGIPI ar fi fost mutata si este "pe miini bune", Vanghelie a dat ieri declaratii care se bat cap in cap. Initial, el a tinut sa precizeze ca nu a intrat personal in posesia informatiilor de la SRI despre afacerile lui Mircea Basescu, ci "s-a intrat" in posesia acelor informatii. "Nu am fost eu cel care a scos pe piata informatiile despre fratele presedintelui Romaniei", a spus Vanghelie. Chestionat insistent de jurnalisti, el a spus ca in arhiva DGIPI ar putea exista "o bucatica" cu Omar Hayssam, care va aparea "pe piata" in urmatoarea perioada. Intrebat insistent de unde are aceste informatii, Vanghelie a devenit brusc evaziv si a sustinut ca, de fapt, mai toata lumea din mediul politic si jurnalistic ar fi la curent cu astfel de date. Vanghelie a mai declarat ca, de fapt, aceasta arhiva ar fi intrat in posesia celor care vor sa il protejeze pe seful statului. "Adica este intr-un fel in anumite locuri, banuiesc tocmai acolo unde a reusit sa fie pastrata sa nu fie data pe piata ca presedintele sa suporte consecintele, asta am vrut sa ma refer", a comentat el, referitor la "miinile bune" care ar fi preluat arhiva DGIPI. De unde stie ca aceasta arhiva ar fi fost mutata de la Doi si un sfert ramine tot o enigma pe care Vanghelie nu a putut sa o dezlege. Spre finalul declaratiei, Vanghelie a catalogat afirmatiile lui de la scoala TSD drept "un pamflet". Chestionat de jurnalisti pe marginea faptului ca ministrul Internelor, Dan Nica, a apreciat drept "un banc" afirmatiile sale de duminica, Vanghelie a raspuns: "Poate un pamflet. Fiecare depinde de unde se uita".


Nica: "La DGIPI nu s-a facut nimic in afara legii de cind sint eu ministru"


Ministrul Internelor si Administratiei, Dan Nica, a declarat ieri ca la DGIPI nu s-a facut nimic in afara legii de cind este el ministru si ca arhiva serviciului nu s-a mutat, asa cum sustine colegul sau de partid, Marian Vanghelie. "La DGIPI nu s-a umblat si nu s-a facut nimic care sa fie in afara legii. Arhiva nu s-a umblat la ea si nu s-au facut elemente care sa fie in afara legii de cind sint eu ministru de Interne", a precizat ministrul. Intrebat despre ce a vorbit Marian Vanghelie la sfirsitul saptaminii trecute, Nica a declarat ca nu stie. La rindul sau, SRI a negat implicarea in activitati cu conotatii politice. SRI dezaproba incercarile de atragere a serviciului in dezbaterile recente, reprezentantii Serviciului sustinind ca institutia nu este implicata in activitati cu conotatii politice, informatiile fiind puse doar la dispozitia beneficiarilor legali, informeaza SRI. "SRI nu este, nu a fost si nu va fi implicat in activitati cu conotatii politice. Institutia actioneaza in baza principiului echidistantei politice si al profesionalismului", se arata in adresa serviciului.


PDL: Premierul sa ceara explicatii lui Nica despre afirmatiile lui Vanghelie


PDL a solicitat, ieri, premierului Emil Boc sa ii ceara explicatii ministrului Dan Nica referitor la declaratiile de o gravitate fara precedent ale lui Marian Vanghelie despre probleme din interiorul MAI, , respectiv unitatea «Doi si-un sfert» si arhivele institutiei, PDL cerind o analiza si audieri la nivelul Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor. In sedinta PDL s-a solicitat Comisiei de aparare din Camera Deputatilor, sa faca toate demersurile pentru a ii chema sa stea de vorba pe cei implicati, care coordoneaza acest domeniu.



Nastase despre declaratiile lui Vanghelie: Nu cred ca trebuie sa ne mai mire

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a afirmat, luni, inaintea BPN al PSD, ca declaratiile date de Marian Vanghelie despre mutarea arhivei DGIPI si informatiile care ar mai fi acolo, nu mai trebuie sa mai mire pe cineva. "Cred ca in aceasta tara a transparentei totale, a biletelelor roz, a informatiilor care circula pe surse si in afara surselor, o chestiune de genul acesta nu cred ca trebuie sa ne mai mire", a declarat Nastase.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.