Național

Care vor fi bugetarii cu cele mai mari lefuri

Ziarul de Vrancea
7 sep 2009 1279 vizualizări
Angajatii cu studii superioare urmeaza sa primeasca cel putin 1,75 salarii minime pe economie, potrivit variantei finale a proiectului legii unitare de salarizare

Reprezentantii guvernului au discutat,simbata,varianta finala a proiectului legii unitare de salarizare, ce urmeaza a fi trimis in Parlament, actul normativ prevazind ca presedintele tarii ramine singurul demnitar cu 12 salarii minime pe economie, iar premierul va avea un coeficient de 11,7. Ministrul Muncii l-a informat, simbata, pe primul ministru in cadrul unei intilniri informale la Guvern cu privire la stadiul final al legii unitare de salarizare a bugetarilor, in urma discutiilor care au avut loc joi seara cu sindicatele, Finantele si Justitia. "Proiectul este gata, insa mai sint citeva retusuri pe text de natura juridica si urmeaza a fi inaintat luni Parlamentului", au declarat surse guvernamentale. Astfel, in varianta convenita simbata la Guvern, coeficientul 1, care reprezinta baza la care se raporteaza toate salariile din sistemul bugetar, va fi egal cu salariul minim brut pe economie, stabilit la 705 lei pentru 2010, iar angajatii cu studii superioare urmeaza sa primeasca cel putin 1,75 salarii minime pe economie. "Venitul salariului minim pe economie este cel propus de Finante. S-a acceptat (un salariu minim pe economie de n.r.) 705 lei in 2010 si 1.100 lei in 2015. Salariul minim pe economie garantat in plata se stabileste prin HG si este unic pe tot teritoriul Romaniei, drept pentru care se aplica si de catre mediul privat, nu numai de catre cel public", a precizat Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa. Totodata, presedintele ramine singurul demnitar cu 12 salarii minime pe economie, in timp ce persoanele de pe treapta a doua a grilei vor primi venituri de 11,7 salarii minime pe economie, printre care se numara premierul si sefii celor doua camere ale Parlamentului. Proiectul de lege si anexele in care sint trecuti coeficientii functiilor aferente angajatilor din sistemul bugetar au fost trimise spre analiza reprezentantilor Fondului Monetar international (FMI) si expertilor Comiei Europene, ce urmeaza sa prezinte eventualele obiectii pe varianta finala a legii. "Nu stim daca reprezentantii FMI vor veni cu un punct de vedere oficial pe forma finala a legii unitare de salarizare, insa noi sintem in permanenta in legatura cu ei si vom face unele modificari daca este cazul", au mai spus reprezentantii guvernului.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.