Național

Vanghelie implica SRI in lupta politica

Ziarul de Vrancea
7 sep 2009 638 vizualizări
Liderul PSD Bucuresti sustine ca informatiile ajunse la presa despre Mircea Basescu ar fi venit prin intermediul SRI, unde presedintele este "la butoane" n declaratiile vin sa sugereze sa SRI rupe rindurile si iese de sub ascultarea Cotroceniului

PD-L si PSD nu se mai feresc sa invoce implicarea serviciilor secrete in campania electorala. Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat simbata, la scoala de Vara a tinerilor PSD, ca are informatii despre Mircea Basescu de la SRI, si nu de la "Doi si un sfert" (fostul serviciu la MAI), asa cum sugera ministrul Elena Udrea. "Vad ca si Elena Udrea se intreaba cum ajung informatii catre mine(...) Am inteles ca la scoala de Vara ( a PDL, n.r.) a avut un exces de zel si spune >. Eu vreau sa va spun un singur lucru, Traian Basescu e la butoane si vrea sa-i scoata pe altii, cred ca s-a incurcat cu butoanele si va asigur eu ca s-a incurcat", a afirmat Vanghelie. Vanghelie a spus ca nu el controleaza "serviciul doi si un sfert" si acesta "nu este condus politic de PSD". "Din pacate, ca poate ar fi trebuit sa faca si PSD-ul ce face Traian Basescu", a continuat el. "Datele despre fratele lui Traian Basescu nu au venit de la Doi si un sfert, au venit de la SRI. Si o sa o dezamagesc pe Elena Udrea, ca datele au venit de la butoanele lui Traian Basescu, de acolo au venit datele(...)", a mai sustinut liderul PSD Bucuresti.


Miza luptei: arhiva de la serviciul secret al MAI


Vanghelie a mai spus ca a existat o batalie pe arhiva "Doi si un sfert", miza fiind utilizarea in campania electorala a unor date compromitatoare pentru Traian Basescu, inclusiv referitoare la episodul Omar Hayssam, date referitoare la Oltchim, la viata privata a mezinei presedintelui si la Elena Udrea. Liderul social-democrat i-a transmis Elenei Udrea sa stea linistita pentru ca arhiva este pe "miini bune". "Te rog sa-i spui domnului presedinte ca nu mai este acolo acea arhiva, stai linistita ca e pe miini bune, nu mai trebuie sa te ocupi de oamenii aia, lasa Ministerul de Interne sa-si faca datoria in campania electorala, sa fie ales cine vor romanii. Draga mea Elena, fii cu siguranta ca am tot curajul si am sa spun lucrurilor pe nume cind nici nu ai sa visezi tu", i s-a adresat Vanghelie lui Udrea. Ministrul turismului Elena Udrea declara recent ca PSD vrea sa fure alegerile prin intermediul unui serviciului secret al MAI, care este condus de oameni apropiati liderului social-democrat Marian Vanghelie. Vanghelie a tinut sa-i transmita un mesaj lui Traian Basescu prin intermediul lui Elenei Udrea.


Antonescu: "Nu au ce cauta serviciile secrete in campania electorala"

Liderul PNL, Crin Antonescu, afirma ca nici partidul din care face parte si nici el, ca si candidat la Presedintie, nu au beneficiat de informatiile sau sustinerea serviciilor secrete si spune ca interventia lor in lupta politica este ilegala, iar "odata si odata aceste lucruri vor fi platite". "Noi am cerut de fiecare data pozitii ferme, articulate si lamuritoare din partea serviciilor, pentru ca nu sint serviciile doamnei Udrea sau ale domnului Vanghelie, ale PDL sau ale PSD, nici macar ale presedintelui, ci sint ale Romaniei, platite de contribuabilii romani. Nu ca sa dea informatii de la Udrea la Vanghelie si de la Vanghelie la Udrea, ci ca sa serveasca statul si cetateanul roman", a spus el.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.