Național

Firmele de constructii asteapta sa vina banii de la Guvern

Iulia Crețu
2 aug 2005 654 vizualizări
Banii promisi de guvernanti pentru reconstructia judetului dupa inundatii vor fi mana cereasa pentru firmele de constructii din Vrancea si nu numai.

Banii promisi de guvernanti pentru reconstructia judetului dupa inundatii vor fi mana cereasa pentru firmele de constructii din Vrancea si nu numai. Desi foarte multe case din judet au fost afectate de inundatii si de alunecari de teren, firmele de specialitate se pling de o scadere inexplicabila a vinzarilor la materiale de constructii. Pretul la principalele produse comercializate in magazinele si depozitele specailizate au ramas aceleasi, insa vrincenii par ca nu se mai ingramadesc ca anii trecuti sa-si modernizeze casele sau sa-si construiasca noi anexe. Cei afectati de viituri nu au apelat inca la firmele de vinzari de materiale de constructii poate si din cauza faptului ca nu au primit inca ajutoarele financiare promise de autoritati si nici nu au reusit sa scoata tot namolul din gospodarii. Altii, care au avut case construite din paianta si chirpici, sint atit de saraci incit nici nu se pot gindi sa-si reconstruiasca singuri un acoperis sigur deasupra capului. "Preturile la materiale de constructii nu au crescut in urma inundatiilor. Vinzarile noastre chiar au scazut foarte mult in raport cu cele inregistrate in aceeasi perioada anul trecut, pot spune ca acum sint la jumatate din ce am vindut vara trecuta. Cred ca o cauza a acestei stari este scaderea puterii de cumparare a oamenilor. Noi nu am majorat preturile. De exemplu, un sac de patru kilograme de ciment costa la fel ca inainte, 25.000 de lei. Sper sa ne revenim in urmatoarea perioada", ne-a spus Mihaela Stefan, gestionar la o firma de constructii. Cei care fac afaceri in domeniu spera sa le creasca vinzarile in august, dat fiind ca se intorc acasa "italienii". De asemenea, multe firme de constructii asteapta sa vina banii pentru reconstructia judetului pentru a-si pune oamenii si utilajele la treaba. Deja, prin mediile avizate, se vorbeste de proptele politice pentru a primi contracte guvernamentale de refacere a caselor si infrastructurii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.