Național

Seful BCR: Nivelul actual al cursului este cel potrivit

Ziarul de Vrancea
5 sep 2009 602 vizualizări
Dominic Bruynseels, presedintele executiv al BCR, crede ca leul s-ar putea intari in viitor

Nivelul actual al cursului de schimb este "cel potrivit" si ofera un mediu competitiv, a spus presedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels adaugind ca leul s-ar putea intari in fata euro daca perceptia optimista asupra Europei de Est se mentine. "Cred ca exista posibilitatea ca leul sa se intareasca daca parerile despre Europa de Est continua sa ramina optimiste. Probabil ca acest lucru se va intimpla, chiar daca ar avea si parti negative. Cred ca nivelul actual este cel potrivit si ofera un mediu competitiv", a spus Bruynseels. El a explicat ca nu se asteapta pentru perioada urmatoare la episoade de volatilitate ridicata a leului, in conditiile in care, in prezent, nu exista presiune pe moneda nationala. De asemenea, Bruynseels a mentionat in acest sens si ca banca centrala dispune de rezerve valutare suficiente pentru a evita o volatilitate excesiva a cursului de schimb. Seful BCR a mai spus ca, in prezent, banca se autofinanteaza in moneda nationala, insa isi acopera o parte din nevoia de resurse in valuta de la banca-mama. "Ne finantam destul de bine pe partea de moneda nationala, avem un oarecare deficit pe partea de valuta, pe care il finantam de la Erste", a spus presedintele executiv al BCR. In acelasi timp, el sustine ca bancile pot investi fondurile suplimentare in moneda nationala in obligatiuni guvernamentale in lei.

(POZA: - Dominic Bruynseels-presedintele executiv al BCR.jpg) LEGENDA: Dominic Bruynseels, presedintele executiv al BCR: "Cred ca exista posibilitatea ca leul sa se intareasca daca parerile despre Europa de Est continua sa ramina optimiste"


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.