Național

Replici taioase intre PDL si PSD

Ziarul de Vrancea
4 sep 2009 652 vizualizări
Videanu ii reproseaza lui Geoana ca Guvernul nu mai are majoritate în Parlament

Prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu l-a acuzat pe liderul PSD Mircea Geoana ca declaratiile sale politice au dat un semnal grupurilor parlamentare ale PSD astfel incit Executivul nu mai beneficiaza de sustinerea unei majoritati de 70%. In replica, Mircea Geoana i-a transmis ca a gresit adresa si i-a aratat Palatul Cotroceni.

Videanu a apreciat ca presedintele PSD a determinat intreruperea colaborarii dintre partidele de guvernamint la nivel parlamentar. "Domnul Geoana iese si spune ca vrea sa termine cu regimul Basescu-Boc in conditiile in care are jumatate din membrii Cabinetului. Lucrurile merg in regula in Cabinet, iar presedintele partidului, e adevarat, minat de dorinta lipsita de succes a candidaturii, face aceste declaratii politice. Nu face altceva decit sa dea semnale grupurilor politice ale PSD care se manifesta in Parlament asa cum se manifesta. Constatam ca in Parlament nu mai avem o sustinere majoritara, avem doua grupuri de cite 35%, in conditiile in care ar trebui sa avem o sustinere de 70%", a declarat Videanu.

El nu a exclus ca democrat-liberalii sa-si reconsidere pozitia fata de parteneriatul cu PSD, in cazul in care acesta nu-si revizuieste atitudinea. "PDL nu mai asteapta nimic, ia deciziile pe care le considera normale pentru aceasta tara. Daca PSD vrea sa fie alaturi de noi, bine. Daca nu, sa dea jos Guvernul si asta este, ne intoarcem la electorat. Noi am facut aceasta coalitie de buna credinta si mergem in continuare pe acest principiu. Daca PSD va continua cu aceasta atitudine, s-ar putea sa incercam sa ne repozitionam din punctul de vedere al atitudinii politice", a spus Videanu.

Totusi, el a spus ca o remaniere guvernamentala nu se impune in momentul de fata si a negat ca PDL ar fi pregatit un asemenea demers.


Stolojan arata si el cu degetul la PSD


Lui Videanu i s-a alaturat prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan, care a sustinut ca PSD doreste aminari succesive ale implementarii reformelor din motive politicianiste si a apreciat ca Guvernul Boc a evitat amplificarea efectelor crizei economice. "PSD l-am fi dorit partener cu noi, dar din motive politicianiste este un fel de frina. PSD doreste tot timpul aminari la reformele fundamentale. Speram sa aiba ceea ce trebuie pentru a sprijini Guvernul in asumarea raspunderii", a spus Stolojan.


Geoana crede ca e mina lui Basescu


Replica liderului PSD, Mircea Geoana, a fost ca Romania nu isi poate permite o criza politica ce risca sa agraveze situatia economica si ca "este extrem de clar" ca exista o intentie de preluare de catre PDL a ministerelor care se ocupa de organizarea alegerilor. Mircea Geoana a reluat teza ca presedintele Traian Basescu incearca sa gaseasca "un tap ispasitor" pentru criza economica si sociala. "Este evident pentru noi ca actualul presedinte incearca sa gaseasca un tap ispasitor pentru criza economica si sociala si doreste ca PSD-ul sa fie acesta. în acelasi timp este extrem de clar ca exista o intentie, pe care o descurajam ca, in perspectiva alegerilor prezidentiale, principalele ministere, inclusiv cele care se ocupa de organizarea alegerilor, sa fie in mina celor apropiati actualului presedinte", a spus liderul PSD. El a adaugat faptul ca decizia de a continua aceasta guvernare apartine Guvernului si, in principal, primului-ministru, iar, daca se doreste schimbarea majoritatii, PSD asteapta sa i se spuna direct.

"Partidul Social Democrat este dispus sa continue sa investeasca in acest proiect cu toate deficientele si cu toate nemultumirile pe care le avem. Daca in schimb se doreste altceva, si actualul presedinte doreste sa schimbe aceasta majoritate sau sa schimbe actualul sistem si actualul prim-ministru, acest lucru trebuie spus direct si descurajez acest tip de tertipuri care se incearca, inclusiv in discutiile cu privire la asumarea raspunderii guvernului pe citeva teme importante", a declarat Geoana.


Statul va deschide pe numele fiecarui copil un cont bancar de 500 de euro, in care parintii pot vira 2% din impozitul pe venitul anual, iar suma colectata poate fi utilizata de titularul contului la terminarea invatamintului obligatoriu, dar numai pentru cheltuieli ce tin de continuarea studiilor.

Anuntul a fost facut ieri la postul public de radio de premierul Emil Boc. Prim-ministrul a explicat ca parintele are posibilitatea sa vireze, de exemplu, 2% din impozitul pe venitul anual in contul copilului sau. "Parintii pot depune si mai mult de acesti 2% in cont, insa ce e peste 2% se va impozita", a adaugat Boc. Cu suma colectata, absolventii invatamintului obligatoriu au posibilitatea sa acopere in continuare cheltuielile de scolarizare. Prevederea este cuprinsa in proiectul Legii educatiei, pentru care Executivul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului.








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.