Național

Bonusuri colosale pentru directorii de banci din SUA

Ziarul de Vrancea
4 sep 2009 508 vizualizări
O suta de directori din 20 de banci americane ajutate cu bani publici au primit in total remuneratii de 3,2 miliarde dolari in ultimii trei ani, veniturile lor fiind cu 37% peste media celor incasate de managerii companiilor din componenta indicelui S&P 500, potrivit Institute for Policy Studies.

Potrivit studiului Institute for Policy Studies, un "think tank" liberal din Washington, valoarea totala a remuneratiilor nu include bonusurile ce ar putea proveni din pachetele de stock-options detinute. Totusi, valoarea remuneratiilor a scazut in 2008, la 800 milioane dolari, de la 1,2 miliarde dolari in 2006 si 2007. "Chiar si in momentele cele mai cinice, nu ne imaginam ca directorii americani pot, in goana lor dupa averi, sa arate atit de putine scrupule in zdruncinarea sistemului financiar mondial", comenteaza economistii Sarah Anderson si Sam Pizzigati, autori ai studiului, care sint convinsi ca remuneratiile in exces au contribuit semnificativ la declansarea crizei. Potrivit calculelor prezentate in studiu, valoarea medie a remuneratiilor a fost de 13,8 milioane dolari in 2008 la cele 20 de banci ajutate din bani publici, fata de o medie de 10,1 milioane dolari pe director in cazul companiilor incluse in indicele S&P 500 - nivel care depaseste deja de 319 ori salariul mediu al unui muncitor adin Statele Unite.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.