Național

Voi interveni, daca sesizez un derapaj al Aliantei D.A.

Ziarul de Vrancea
29 iul 2005 533 vizualizări
"Deocamdata, nu este o criza ci o biziiala publica ce ar da impresia unei crize", afirma seful statului. "Multi dintre liderii PNL cauta solutii la problemele interne in afara partidului", atrage atentia Basescu.

Basescu a repetat in cadrul unei intilniri cu corespondentii asociatiilor de presa straini ca nu i-a cerut premierului Tariceanu sa demisioneze si ca PNL luase aceasta decizie. "S-a cerut partidelor sa declanseze procedura alegerilor anticipate, dupa care s-a anulat totul printr-o decizie individuala a primului ministru", a comentat seful statului. Presedintele a dezmintit ipotezele avansate de unii analisti politici, conform carora s-ar fi amestecat in PNL, generind framintarile din ultimele perioada. Mai mult chiar, el spune ca a discutat cu democratii, nemultumiti de decizia lui Tariceanu de a renunta la demisie si la anticipate, indemnindu-i sa nu "strice echilibrul din Alianta PNL-PD". "Nu exista acum decit o biziiala care a inceput odata cu actuala legislatura si care creeaza impresia unei crize politice. Nu exista o criza politica reala in desfasurare", a declarat Basescu. Seful statului a afirmat ca, in ciuda speculatiilor din presa, nu a intervenit pina acum in nici un fel in deciziile politice din ultima perioada. "Daca as fi intervenit pina acum, situatia ar fi fost transata intr-un fel sau altul", a spus Basescu, zimbind cu subinteles. "Ma intereseaza in mod fundamental functionarea Aliantei DA", a precizat Basescu, adaugind ca multi dintre liderii PNL cauta solutii la problemele interne in afara partidului. "Ar trebui sa se aseze la un loc si sa le rezolve", a mai afirmat Basescu. Seful statului a promis ca nu va lasa lucrurile sa evolueze negativ. "Daca Alianta DA se indreapta spre un derapaj major care duce spre criza, voi interveni", a precizat Basescu. La fel, "Daca disputa din PNL aluneca spre o criza a Aliantei voi interveni", a adaugat seful statului.


Marele pericol: compromisul cu PSD

Potrivit presedintelui, marele pericol al actualei guvernari, ar fi un compromis cu PSD, care ar impiedica liberalizarea economiei si ingradirea coruptiei. Intrebat despre performantele actualului Guvern, Basescu a spus ca "este destul de multumit", chiar daca exista unele intirzieri in calendarul de aderare la Uniunea Europeana, subliniind ca acesta este, in mare, respectat. "In plus, actualul Guvern a facut fata in ultimele sase luni la trei crize majore: inundatiile din Banat, criza ostaticilor din Irak si inundatiile din Moldova, recurgind doar la mijloacele pe care le avea la indemina", a mai spus Basescu. In ciuda tensiunilor prin care trece Guvernul, Traian Basescu a subliniat ca Romania va intra in UE la 1 ianuarie 2007, indiferent de accidentele ce se vor ivi pe parcurs. "Acesta este obiectivul Romaniei", a aratat Basescu, explicind ca raportul de tara al Comisiei din toamna va scoate in evidenta atit aspecte pozitive cit si negative, dar ca decisiv pentru integrarea Romaniei va fi abia raportul din aprilie 2006.


Tariceanu: "Multumesc, nu e cazul"

Traian Basescu, in calitatea sa de presedinte ales din partea Aliantei, nu are cum sa fie detasat de problemele politice, dar situatia actuala nu impune o interventie din partea sefului statului, a replicat presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu. "Cred ca situatia politica nu justifica o astfel de interventie. Relatiile sint foarte bune, la nivelul Aliantei, si absolut normale, in cadrul Partidului National Liberal. Delegatia Permanenta a PNL a indepartat, de altfel, speculatiile care se mai puteau face in legatura cu anumite miscari sau optiuni", a spus Tariceanu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.