Național

UDMR se invita la guvernare dupa prezidentiale

Ziarul de Vrancea
31 aug 2009 582 vizualizări
Marko Bela: schimbarea guvernului dupa alegeri ar fi un lucru benefic pentru toata tara

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat ieri, la Tirgu Mures, ca schimbarea componentei Guvernului este absolut necesara, dar numai dupa alegerile prezidentiale, formula in care ar putea intra si Uniunea, insa in anumite conditii. "Eu cred ca ar fi un fel de ipocrizie sa afirm ca pe noi nu ne intereseaza participarea intr-un guvern. Ne intereseaza, orice formatiune politica are scopul de a realiza obiectivele, programul prin participarea la executiv. In acelasi timp avem conditii foarte serioase. In primul rind eu le-as recomanda tuturor, daca se gindesc la un nou guvern, sa se gindeasca dupa prezidentiale. Sint considerente de ordin tactic. Dar dupa alegerile prezidentiale, sincer, ar fi benefic pentru toata tara daca s-ar schimba guvernul", a declarat Marko Bela.

Liderul unional a detaliat conditiile in care UDMR ar participa la o noua formula a Executivului. "Daca ar avea o pondere corespunzatoare in acel Guvern, adica daca am avea pirghiile necesare pentru a realiza cite ceva din programul nostru, daca am avea un program guvernamental, inclusiv proiectele legislative importante si acceptabile si pentru UDMR si o majoritate asigurata in Parlament", a afirmat Marko Bela.

In ceea ce priveste sprijinirea unei motiuni de cenzura initiata de PNL, Marko Bela a aratat ca UDMR nu face niciun gest pina nu vede proiectele care fac obiectul unor astfel de demersuri. "Numai dupa ce vedem proiectele vom lua decizii. Textul proiectului de lege inaintat de Guvern cu asumarea raspunderii", a spus liderul maghiar. Marko a afirmat ca, inclusiv legat de salarizarea unica, are doar informatii, dar nimic concret. "Se vorbeste si despre reducerea agentiilor. Daca e ceva urgent, daca intr-adevar va fi un lucru coerent, pertinent, atunci am putea eventual sa nu ne impotrivim in ceea ce priveste adoptarea prin asumarea raspunderii. La fel si in cazul legilor educatiei. Daca proiectul este acceptabil pentru UDMR, atunci vom analiza daca merita sa atacam prin motiune de cenzura acest proiect, doar numai sa ne trezim ca dupa aceea in Parlament se strica. Fara noi, liberalii nu pot depune motiune de cenzura", a declarat Marko Bela. Liderul unional a mai afirmat, in legatura cu posibila destramare a actualei coalitii, ca "nu se poate destrama pentru ca nu exista".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.