Național

Numarul restantierilor la banci a urcat la 600.000 de persoane

Ziarul de Vrancea
27 aug 2009 473 vizualizări
Ratele neachitate la timp la banci au ajuns la 436 milioane euro

Restantele mai mari de 30 de zile la creditele contractate de populatie au ajuns in luna iunie la 1,83 miliarde lei (436 milioane euro), in crestere cu 6,25% fata de mai, arata datele publicate miercuri de BNR. Totodata, numarul restantierilor a crescut in iunie cu circa 17.700 persoane (3%) fata de mai, depasind pragul de 600.000 persoane, in timp ce numarul restantelor a ajuns la 884.078, tot cu 3% mai mare comparativ cu luna precedenta, mai arata datele bancii centrale. La finalul lunii mai, restantele mai mari de 30 de zile la creditele contractate de populatie insumau 1,726 miliarde lei (413 milioane euro). Fata de sfirsitul anului trecut, nivelul restantelor la creditele acordate populatiei a crescut cu 87%. In intervalul iunie 2008-iunie 2009, restantele la credite ale populatiei au avansat cu 162%, ritmul accelerind fata de mai, cind cresterea era de 144,3%. Din totalul restantelor, cele peste 90 de zile reprezentau 1,5 miliarde lei (356 milioane euro) la finalul lui iunie, in crestere cu 6% fata de luna precedenta, in timp ce restantele pentru creditele scoase in afara bilantului au urcat cu 2%, la 102,8 milioane lei. Totodata, restantele pentru creditele la colectare ajunsesera la finalul lui iunie la 67 milioane lei, in crestere de la 63 milioane lei in luna anterioara. Datele prezentate de BNR au ca sursa Biroul de Credit, unde sint inregistrate creditele mai mici sau egale cu 20.000 lei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.