Național

Pentru cei care s-au plictisit pe Pamint

Ziarul de Vrancea
28 iul 2005 610 vizualizări
O excursie in spatiu face 100 de milioane de dolari

Agentia spatiala rusa, Roskosmos, a anuntat ca a lansat un proiect care va permite celor cu dare de mina sa faca un tur al Lunii in compania unui pilot rus, la pretul de cel putin 100 de milioane de dolari. Potrivit purtatorului de cuvint al agentiei, Viatceslav Davidenko, compania rusa de constructii spatiale RKK Energhia si Roskosmos sint pe cale de a elabora proiectul ce va permite efectuarea de zboruri lunare comerciale. "Schema balistica si planul de actiune pentru acest proiect sint deja in curs de elaborare", potrivit acestuia. Programul de 15 zile prevede decolarea turistului de pe cosmodromul de la Baikonur, Kazahstan, la bordul modulului Soyuz TMA, care il va depune pe Statia Spatiala Internationala (ISS). Dupa o saptamina pe orbita la bordul ISS, pilotul si turistul revin pe Soyuz TMA pentru a face turul Lunii, care va dura alte opt zile. RKK Energhia va pregati echipamentul necesar si va incheia preparativele in termen de 18-24 de luni de la achitarea pretului voiajului. Biletul va costa "cel putin 100 de milioane de dolari, dar suma ar mai putea urca pe masura ce proiectul avanseaza", dupa Davidenko. Numai remuneratia pilotului se ridica la trei milioane de dolari, a mai spus el.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.