Național

Profitul net al Hidroelectrica a urcat cu 24%

Ziarul de Vrancea
24 aug 2009 495 vizualizări
u compania a raportat un beneficiu de 65,1 milioane lei si o cifra de afaceri de 2 miliarde lei

Profitul net al Hidroelectrica a crescut anul trecut cu 24%, la 65,11 milioane lei, iar cifra de afaceri cu 18,5%, fata de rezultatele obtinute de companie in 2007, potrivit datelor transmise de companie. "Cifra de afaceri in 2008 a fost de 2.443.547.786 lei, in crestere cu 18,5% fata de cifra de afaceri realizata in anul anterior, de 2.060.741.476 lei", potrivit datelor companiei. De asemenea, profitul net a crescut cu 24%, de la 52,58 milioane lei, in 2007, la 65,11 milioane lei, in 2008. "Am avut rezultate in crestere, pentru ca au fost puse in functiune citeva capacitati de productie, au fost facute ajustari ale preturilor catre beneficiari si am dat o mai mare atentie costurilor. Daca profitul net pare mai mic, comparativ cu cel al altor companii din domeniu, este pentru ca noi am folosit din bani si pentru investitii", a precizat directorul general al companiei, Mihai David. Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania. Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei. Compania are peste 5.000 angajati. Hidroelectrica a acoperit anul trecut 26% din productia de energie electrica a tarii si foloseste sursele regenerabile. Compania administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.