Național

Sechelariu, trimis in judecata

Ziarul de Vrancea
27 iul 2005 643 vizualizări
Fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, a fost trimis in judecata pentru obtinerea ilegala a aproximativ 300.000 de dolari, din afaceri cu terenuri si pentru prejudicierea Consiliului Local Bacau.

In acelasi doar cu Dumitru Sechelariu au mai fost trimisi in judecata fostul viceprimar si consilier local al Bacaului, Laurian Iulian Lucas, si fostul sef al Serviciului Cadastral si Fond Funciar din cadrul Primariei Bacau, Vasile Dorinel Ifrim. Anchetatorii au stabilit ca Sechelariu, Ifrim si Lucas ar fi actionat in scopul de a obtine in proprietatea fostului primar si in concesiunea Asociatiei Club Karting "Selena Motor Sport" AFI Bacau si a "SC Selena SRL" Bacau - pe care le controla - mai multe suprafete de teren in Bacau, pentru construirea unui kartodrom. Totodata, cei doi i-ar fi obligat pe cei care au solicitat reconstituirea dreptului de proprietate asupra acelor terenuri, sa le vinda lui Sechelariu, in schimbul emiterii titlurilor de proprietate. Lucas si Ifrim mai sint acuzati ca ar fi facut toate demersurile notariale pentru incheierea contractelor de vinzare - cumparare, ei emitind si certificate false de urbanism pe numele vinzatorilor. Procurorii au stabilit ca, in perioada februarie - martie 2005, Sechelariu si cei doi ar fi conditionat de neplata impozitului restant in suma de peste 8,5 milioane de lei, datorat de catre o persoana fizica la Directia de Impozite si Taxe Locale Bacau, de vinzarea in beneficiul lui Sechelariu a terenului proprietate personala. Pentru terenul de 4.500 de metri patrati, cei trei ar fi impus un pret de cumparare de 150 de milioane de lei, mult subevaluat fata de pretul terenurilor din zona. Din diferenta dintre pretul real de 6,4 dolari pentru un metru patrat si pretul impus, Sechelariu ar fi obtinut ilegal aproximativ 24.000 de dolari. Sechelariu ar fi obtinut si alte foloase necuvenite, in cuantum de aproximativ 300.000 de dolari, prin cumpararea ilegala a alte sapte suprafete de teren, mai sustin procurorii anticoruptie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.