Național

Stolojan atrage atentia ca Alianta scirtiie

Ziarul de Vrancea
27 iul 2005 532 vizualizări
Fostul lider al PNL semnaleaza faptul ca Alianta aproape nu mai functioneaza in judete, iar la centru sint tot mai dese tensiunile. Taberele din PNL au ramas pe pozitii de lupta. Ieri, s-a purtat un adevarat razboi psihologic intre liberalii care doresc intoarcerea lui Stolojan in partdi si Guvern si cei care il vor ramas la Cotroceni. Theodor Stolojan sprijina separarea functiei de lider PNL de cea de premier, dar Tariceanu refuza un astfel de demers

Theodor Stolojan este pregatit sa-i impace pe liberali si democrati si sa detensioneze in acest fel situatia din cadrul Aliantei PNL-PD. O Alianta care aproape nu mai functioneaza in teritoriu, spune actualul consilier prezidential. Fostul presedinte al PNL a atras atentia ca in prezent Alianta aproape ca nu mai functioneaza in judete, iar la centru sint tot mai dese tensiunile. "Exista o competitie intre PNL si PD in interiorul Aliantei care uneori poate lua accente mai mari decit ar trebui. Pentru a preveni tensiunile in Alianta este nevoie de un proiect politic de intarirea unitatii Aliantei. Eu am propus un grup comun de lucru, format din reprezentanti celor doua partide, care sa analizeze problemele care aduc tensiuni si sa gaseasca solutii de rezolvare", a mai spus Stolojan. Despre Alianta PNL-PD, Stolojan a spus ca nu crede ca aceasta se va rupe, dar crede ca este de datoria PNL si PD sa o intareasca. "Din pacate insa, nu mai avem un proiect politic pentru a intari Alianta", a explicat Stolojan.

Intrebat ce functie si-ar dori in conducerea PNL, Stolojan a precizat ca nu a cerut si nu va cere vreo functie si nici nu va discuta aceasta problema pina cind nu va exista o schimbare in trendul scaderii de credibilitate al partidului. El a tinut sa dea asigurari ca nu este "omul lui Basescu" in contextul disputelor din PNL.


Stolojan si Tariceanu sint in dezacord

Dupa o sedinta de peste trei ore cu reprezentanti ai filialelor si unii dintre parlamentarii partidului, Stolojan a declarat ca apreciaza faptul ca cei care l-au invitat au avut si curajul sa vina la intrunire. "Am discutat problemele pe care le are PNL in interior si in Alianta, precum si despre pierderea de credibilitate a partidului. Aceasta pierdere de credibilitate a fost generata de erodarea guvernarii si bilbiielile din ultima perioada", a mentionat Stolojan. El a spus ca in intilnirea cu parlamentarii si reprezentantii filialelor s-au analizat mai multe solutii, inclusiv cea privind separarea functiei de presedinte de partid de cea de prim-ministru. "Aceasta este o propunere a filialelor pe care eu o sprijin, insa in discutia cu presedintele PNL acesta a zis ca nu este de acord si ca, in opinia sa, cele doua functii trebuie detinute de aceeasi persoana", a subliniat Stolojan.


Mona Musca ameninta cu demisia din Guvern

Stolojan a atras atentia ca relansarea partidului trebuie discutata "fara presiuni si intimidari la adresa celora care au curajul sa-si exprime liber opiniile". El a explicat ca multi presedinti de filiale au vrut sa vina la intilnirea cu el, insa l-au informat ca nu pot veni intrucit li s-a sugerat sa nu faca acest lucru. Stolojan a refuzat sa spuna daca doreste sau nu un congres extraordinar al PNL, afirmind doar ca "cei care vor sa faca o schimbare au posibilitatea sa o faca prin organismele partidului". Theodor Stolojan a mai spus ca va mai avea inca o discutie cu Tariceanu pentru a stabili in ce masura actualul presedinte liberal doreste schimbari in partid. Surse din partid sustin ca unul dintre cei mai vehementi sustinatori ai lui Theodor Stolojan la intilnirea cu liderii de filiale a fost vicepresedintele partidului, Mona Musca, ministrul Culturii, care ar fi spus chiar ca va demisiona din Guvern daca nu se va schimba ceva in PNL, ea cerind insistent ca Stolojan sa se implice in relansarea formatiunii liberale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.