Național

Elena Udrea a condus ieri Comisia care o ancheteaza

Ziarul de Vrancea
22 aug 2009 746 vizualizări
Ministrul Turismului a facut ieri o mutare surprinzatoare, venind la Parlament, desi anuntase ca nu se va mai prezenta in fata Comisiei parlamentare de control pina cind componenta acesteia nu va fi modificata n Udrea a stat doar 20 de minute si a informat cinci membri ai comisiei ca au fost reclamati penal

Elena Udrea a facut ieri o scurta vizita la Comisia care ancheteaza contractele de publicitate derulate de Ministerul Turismului. Desi fusese citata la audieri, Udrea n-a zabovit prea mult in cladirea Parlamentului, venind doar pentru a-i anunta pe cinci dintre membrii comisiei ca au fost actionati in justitie. Ea a precizat ca va participa la audieri doar atunci cind membrii vizati (n.r. - "implicati" in scandalul inregistrarilor), vor fi inlocuiti din comisie. "Din respect fata de aceasta institutie a Parlamentului m-am prezentat astazi in fata dumneavoastra. Accept controlul unei comisii asupra Ministerului Turismului, nu accept in schimb ca din aceasta comisie parlamentara sa faca parte cei care s-au decredibilizat prin inregistrarile care au aratat o discutie, nu numai dovada unui comportament abuziv, ci si ilegal, discutii care au aparut in mass-media ca urmare a unei inregistrari neoficiale. Cred ca in acest context, domnule presedinte si stimati membri ai comisiei, domnule Orban, doamna Adriana Saftoiu, domnul Chirita, domnul Taga, doamna Aurelia Vasile, cred ca ar trebui sa va dati demisia din acesta Comisie si astept si un gest de onoare sa va dati demisia din Parlamentul Romaniei", a sustinut Udrea in fata Comisiei. Ministrul Turismului le-a spus deputatilor nominalizati ca a depus o plingere penala impotriva lor pentru abuz in serviciu. Elena Udrea a stat la Comisia de ancheta aproximativ 20 de minute. Apoi s-a ridicat si-a plecat. "Ca orice cetatean, am dreptul sa recuz membrii acestei Comisii care are atributii de instanta. Recuz membrii Comisiei care au aparut in inregistrarile prin care se dovedeste, fara putinta de tagada, ca impotriva mea citiva membri ai Comisiei pun la cale fabricarea unui dosar penal", a explicat Udrea la iesirea de la Comisie.


Stupefactie la comisie


Membrii Comisiei de ancheta au condamnat atitudinea ministrului Turismului de a parasi sala de sedinta inainte de a fi audiata. Deputatul PSD Nicolae Banicioiu a comparat atitudinea "sfidatoare" a Elenei Udrea cu cea a Elenei Ceausescu pe 25 decembrie 1989. "Nu vreau sa raspund la nici o acuza a doamnei Udrea, dar vreau sa va spun ca din pacate ne-am intors in urma cu 20 de ani, iar atitudinea domniei sale, imi pare rau sa o spun, mi-a adus aminte de Elena Ceausescu", a afirmat Banicioiu dupa plecarea ministrului. "Ne-a condamnat pe toti, ne va aresta, am indraznit prea mult sa o intrebam pe doamna Udrea ce a facut cu banii", a mai comentat deputatul PSD.

Un alt social-democrat, Robert Negoita, a sustinut ca ministrul i-a comparat pe membrii Comisiei cu angajatii de la Ministerul Turismului, carora le-a "interzis" sa se prezinte la audieri.

In momentul in care Udrea s-a ridicat sa plece din sala de sedinta, presedintele Comisiei, Ludovic Orban, i-a atras atentia ca are "obligatia constitutionala de a participa la audieri si de a raspunde la intrebarile membrilor comisiei". "înteleg ca va sustrageti obligatiilor constitutionale de a raspunde intrebarilor Comisiei", i s-a adresat Orban ministrului. Ulterior, el le-a solicitat membrilor Comisiei sa nu intre "in acest spectacol mediatic politicianist care incearca sa ascunda sustragerea de la obligatiile pe care le are doamna ministru".

Deputatul PSD, Aura Vasile, a comentat si ea declaratiile lui Udrea. "Sint stupefiata. Stau sa ma intreb daca sa-i spun Guvernul Boc sau Guvernul Udrea, deoarece constat ca doamna Udrea este mai mare decit Boc", a spus ironic Vasile.



"Din acest moment, ne intoarcem cu totii la treaba"


Dupa scurtul "pelerinaj" la Comisia de ancheta, Elena Udrea s-a "retras" la Ministerul Turismului, unde a organizat o conferinta de presa. Cu aceasta ocazie, ea a declarat ca intregul scandal politic generat afecteaza turismulul romanesc si ca si-ar dori sa lase deoparte "mascarada politica". "Am ocazia sa ma intorc la lucrurile importante cu adevarat pentru turismul romanesc. în ultima perioada, activitatea ministerului si a mea personala a fost deturnata de la ceea ce aveam de facut, de la lucrurile importante si care conteaza mai mult pentru turismul romanesc. Din acest moment, ne intoarcem cu totii la treaba si ne ocupam numai de ceea ce trebuie sa faca un minister si un ministru al turismului si lasam deoparte mascarada politica la care asistam de aproape o luna de zile", au afirmat Udrea. La finalul declaratiilor pe subiecte legate de activitatea ministerului, Elena Udrea a solicitat intrebari numai pe acest domeniu. Ministrul a precizat ca in cele sase luni dinaintea infiintarii Comisiei Udrea, s-au facut "multe lucruri pentru turism".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739417 zile, 1 ora, 17 minute, 23 secunde
Am urmarit expunerea distinsei doamne Udrea! Se vede treaba ca nici usturoi nu a mancat si nici gura nu-i miroase! Plecand de la premisa ca legea, in Romania, este ca o bariera se pare ca distinsa citeste integral
, acum 739417 zile, 1 ora, 17 minute, 23 secunde
Orice idiot din tara asta are voie sa faca praf o comisie parlamentara? Desigur nu! Numai idiotii care au in spate un presedinte!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.