Național

Boc face vint conservatorilor din Guvern

Ziarul de Vrancea
26 iul 2005 526 vizualizări
Emil Boc joaca tare si sugereaza conservatorilor ca prezenta lor in Guvern nu este indispensabila, daca vor face jocurile PSD si in continuare. PC se declara "bun partener" la guvernare si evita sa-i raspunda lui Boc, dar ii sustine in continuare pe Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu in fruntea camerelor Parlamentului.

Partidul Democrat va sustine in cadrul Aliantei si a Coalitiei schimbarea presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului, a anuntat ieri liderul PD, Emil Boc. Subiectul este unul sensibil pentru

PC, care nu doreste schimbarea presedintilor Camerelor, Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu.

PD nu prefera nici un fel de coabitare cu PSD, a afirmat Boc, adaugind ca Partidul Democrat prefera, in locul acestei coabitari "la infinit", un guvern minoritar, "pentru a fi foarte clar cine guverneaza si cine este in opozitie", intrucit, in opinia sa, in acest moment PSD este atit la putere, cit si in opozitie. Intrebat daca un guvern minoritar inseamna scoaterea Partidului Conservator de la guvernare, Emil Boc a raspuns:” Nu am discutat sa scoatem Partidul Conservator de la guvernare. Trebuie sa guvernam Romania si pentru aceasta nu avem nevoie de o coabitare cu PSD”.

Ministrii George Copos si Codrut Seres au fost rezervati in a comenta afirmatiile presedintelui PD Emil Boc privind un guvern minoritar, din care sa lipseasca Partidul Conservator, dar au aratat ca acest gest politic trebuie precedat de denuntarea protocolului coalitiei. Referitor la faptul ca Partidul Conservator a fost acuzat de coabitare cu PSD, George Copos a precizat ca este vorba despre "o eroare", intrucit PC "a fost, este si ramine un bun partener". George Copos si Codrut Seres au reclamat presiuni asupra activitatii Executivului. "Inca de la inceputul mandatului, activitatea actualului Guvern s-a desfasurat cu securea deasupra capului", a declarat Seres, referindu-se la situatiile in care s-a vorbit despre remanierea Executivului si despre alegerile anticipate. El a remarcat ca "aceste lucruri continua", aratind ca activitatea unui guvern nu poate fi eficienta, cita vreme "exista presiuni si cita vreme instabilitatea, de orice natura, poate greva asupra activitatii oricarui ministru". La rindul sau, ministrul de stat George Copos a remarcat ca, in ultima vreme, se vorbeste prea mult despre politica, despre doctrina si se munceste prea putin. "Nu sint fascinat de putere, de politica, (..) imi doresc sa reusesc si sa performez si in administratie si in politica", a declarat Copos.


PC nu vrea sa auda debarcarea lui Nastase si Vacaroiu

La intrebarea daca PC este dispus la un compromis in coalitie care sa mearga pina la schimbarea presedintilor celor doua Camere legislative, purtatorul de cuvint al partidului Bogdan Ciuca a replicat ca toate initiativele Guvernului au fost sustinute de grupurile parlamentare ale Partidului Conservator, ceea ce arata ca este un partener corect pe programele si temele asumate la formarea coalitiei. El a mai aratat ca Consiliul de Coordonare al coalitiei a decis ca tema referitoare la schimbarea celor doi presedinti ai Camerelor legislative sa intre in dezbaterea Comisiei de Regulament in luna septembrie. "Sintem pentru schimbarea celor care nu-si fac treaba", a spus Bogdan Ciuca, cu mentiunea ca deciziile PC vizeaza asigurarea stabilitatii, respectiv "orice actiune ce va fi de intreprinsa nu va fi pentru a crea, genera sau sustine crize".

Presedintele Traian Basescu a declarat ca, daca exista oameni politici in Alianta D.A. care se gindesc la o guvernare prin compromisuri cu PSD, mai bine formatiunile aflate acum la putere se retrag de la guvernare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.