Național

Noi ajutoare pentru sinistrati

Ziarul de Vrancea
26 iul 2005 629 vizualizări
Ajutoare din toata tara, dar de peste hotare, continua sa soseasca in Vrancea. Romanii de pretutindeni s-au dovedit solidari cu familiile afectate de furia apelor si au donat ce le-a stat in putinta, de la bunuri, la sume de bani. Ajutoare financiare si umanitare au fost primite si pentru refacerea zonelor afectate de inundatii si asistarea persoanelor sinistrate.

Primaria orasului Sibiu a trimis sinistratilor din comuna Nanesti un Tir si trei camioane incarcate cu mobila, alimente, apa imbuteliata, imbracaminte, incaltaminte, aparatura electrocasnica si detergenti. Ajutoarele au fost oferite prin actiunea "Sinaienii oameni solidari", demarata de primarul orasului, Vlad Oprea. Delegatia formata din reprezentanti ai Primariei, Politiei, Pompierilor si ai Cercetasilor Romaniei Sinaia, care a insotit convoiul umanitar, au tinut sa imparta aceste ajutoare direct vrincenilor napastuiti de inundatiile de acum 12 zile. Au donat pentru locuitorii din Nanesti: SC Neo Turism, SC Presin Socom SA, SC Paola Mode SRL, SC Amistral SA, SRAC Bucuresti. Astfel, Clubul Scolar Sportiv Sinaia si Colegiul Mihail Cantacuzino au asigurat spatii pentru depozitarea ajutoarelor, Mefin SA, SC Privacons SA, iar Unitatea de Pompieri Sinaia a asigurat masini de mare tonaj, precum si personal pentru incarcare si descarcarea ajutoarelor. "Drama romanilor loviti de furia apelor i-a impresionat profund pe sinaieni, care au demonstrat inca o data ca au un suflet mare".


Sindicalistii de la CNS Cartel Alfa a facut un apel de solidaritate catre toti membrii de sindicat, pentru a da un mic ajutor care sa aline suferinta celor care si-au pierdut agoniseala de o viata in urma inundatiilor. Astfel, Cartel Alfa a deschis la Raiffesisen Bank, sucursala Bucuresti, contul "Oameni pentru oameni" - RO27RZBR0000060006777491 (ROL), RO75RZBR0000060006777500 (EUR) si RO53RZBR0000060006777508 (USD). In urma acestor apeluri, Cartel Alfa Sibiu, in frunte cu presedintele Marius Vicerzan, a adus in Vrancea un transport de ajutoare constind in imbracaminte, incaltaminte, electrice si suma de 90 milioane de lei. Acestea au fost impartite locuitorilor din Mircestii Vechi. Bunurile ramase au fost depozitate in scoala Vinatori, iar suma de bani a fost impartita la 18 familii cu casele cele mai afectate. Si filiala Vrancea a CNS Cartel Alfa, impreuna cu Sindicatul "Sanatatea", a facut apel pentru donarea unor bonuri de masa sau a contravalorii acestora, sume de bani care pot fi colectate in contul deschis la Banca Tiriac, sucursala Vrancea - RO61CBIT411013187F002000 sau la sediul Sindicatului Sanatatea, din strada Odobesti nr. 41.


Regia Nationala a Protocolului de Stat a trimis, la diligentele Directiei Agricole si pentru Dezvoltare Rurala Vrancea, 400 de tone de griu pentru familiile sinistrate de la Vadu Rosca. Dintre acestea, 77,5 tone sint deja primite si au fost depozitate la un siloz din Suraia. "In Vadu Rosca sint 426 de familii sinistrate si noi am vrea ca fiecare dintre acestea sa primeasca o tona de griu. Pina acum avem 400 de tone si vom mai face rost de restul pentru toate familiile", ne-a declarat Costica Neata, directorul DADR Vrancea. Pe linga cele 40.000 de piini trimise sinistratilor prin intermediul Asociatiei Morarilor si Brutarilor, famiiile afectate de inundatii vor mai primi 11.000 de piini, dupa ce o societate din Vrancea s-a oferit sa le dea, in schimbul a 3 tone de drojdie primite din Baia Mare.


Europa e cu sinistratii


Polonia a trimis statii de purificare a apei, paturi si alte produse de prima necesitate, precum si o echipa de medici. Ungaria a trimis in zonele afectate de inundati 12 medici si paramedici, precum si o statie de purificare a apei. Cehia a trimis alimente si articole de igiena in valoare de 78.000 euro. Ajutorul oferit de Japonia, in valoare de 19.920 lire sterline, consta in generatoare pe motorina, filtre de apa si 30 corturi de mare capacitate. Germania a trimis tehnicieni si instalatii de filtrare a apei, iar din partea Ministerului Afacerilor Externe din Italia au sosit ieri 90 corturi, precum si alimente si medicamente. Echipamente medicale si medicamente au sosit din Austria, in timp ce Slovacia a trimis 3 generatoare de mare putere, paturi, cizme de cauciuc si imbracaminte. Elvetia a donat statului roman un camion cisterna de 1.000 litri, 5 motopompe si alte materiale medicale. Olanda a oferit un ajutor de 141.000 euro, iar Vaticanul de 25.000 euro. Vor mai veni ajutoare din Egipt, Spania, Coreea de Sud, Franta, Grecia, Iordania, Belgia, Slovenia. Organizatia Natiunilor Unite si Banca Mondiala si-au aratat disponibilitatea de a sprijini financiar autoritatile romane in reconstructia zonelor afectate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.