Național

Protestele din Justitie au aspecte comice

Ziarul de Vrancea
11 iul 2009 644 vizualizări
Grefieri din Bucuresti scriu in acte cuvintele doar pe jumatate

Judecatorii bucuresteni au primit fluturasii de salariu fara sporul de 50%, in ciuda proceselor cu MJ


Grefierii de la Sectia a IV-a a Curtii de Apel Bucuresti, membri ai Projust, au redactat o incheiere de sedinta in care au scris cuvintele doar pe jumatate, in semn de protest ca le-a fost suspendat sporul de stres de 50%. Repezentantul Projust, stefania Teleman, a declarat ca de acum inainte, grefierii vor redacta incheierile in acest mod, in conformitate cu salariul pe care il primesc. De asemenea, Projust a trimis o scrisoare deschisa ministrului Justitiei, prin care ii cer acestuia sa dea o ordonanta de urgenta prin care sa le fie reesalonate datoriile catre stat, asa cum le-au reesalonate sporurile. Totodata, Projust solicita eliminarea interdictiile instituite prin articolul 77 ale Legii 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate, prin care functia de grefier este incompatibila cu orice alte functii publice sau private, cu exceptia functiilor didactice. Magistratii si personalul auxiliar din Capitala au continuat ieri, protestele, ei primind fluturasii de salariu in care sint informati ca isi vor primi banii lunari fara sporul de 50%, desi au cistigat in instanta suspendarea ordinelor prin le-a fost luat acest spor. In instantele bucurestene, judecatorii au suspendat sedintele pina la ora 12.00. Pe usile salilor de judecata, este afisat un anunt ca protestele continua pe o perioada nedeterminata, intre orele 9.00-12.00. Totusi, sedintele de judecata nu incep la ora 12.00, pentru ca, de la acea ora pina la 14.00, protesteaza personalul auxiliar din justitie. Judecatorii din Bucuresti vor actiona din nou in instanta Ministerul Justitiei, pentru ca au primit fluturasii de salarii fara sporul de stres de 50%, desi, in ultima saptamina, Curtea de Apel Bucuresti a suspendat, in mai multe procese, executarea ordinului prin care le era eliminat acest spor.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.