Național

Anastase propune vot la pachet: Ridzi si Tariceanu

Ziarul de Vrancea
11 iul 2009 675 vizualizări
Sefa Camerei Deputatilor vrea sesiune extraordinara pentru discutarea rapoartelor Ridzi si Tariceanu-Sterling n Traian Basescu promite o conferinta de presa pe aceasta tema

PDL se grabeste sa scape de Monica Iacob Ridzi si o face intr-un mod care sa puna in evidenta aspectul politic al scandalului. Presedinta Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat ieri ca a programat pentru luni, 13 iulie, Biroul Permanent al Camerei pentru a solicita convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei. Anastase a precizat ca pe ordinea de zi se vor afla patru puncte: raportul comisiei "Ridzi", raportul "Sterling", raportul comisiei juridice privind cererea PNL de incepere a urmaririi penale pentru ministrul Monica Ridzi si raportul comisiei juridice privind cererea PDL de incepere a urmaririi penale pentru fostul premier Calin Popescu Tariceanu in cazul Sterling. Daca luni se va decide convocarea unei sesiuni extraordinare, atunci trebuie sa se intruneasca in prealabil comisia juridica, pentru a dezbate toate rapoartele existente.

Comisia parlamentara care ancheteaza cazul Ridzi a propus premierului revocarea sa din functie si cercetarea acesteia pentru delapidare si abuz in serviciu, o ancheta a ANAF, si sesizarea Consiliului Concurentei si a Curtii de Conturi in cazul contractelor cu Artisan si Mark, pentru organizarea evenimentelor din 2 mai, "Ziua Tineretului". Subcomisia parlamentara de ancheta in cazul Sterling a aprobat, in urma cu o saptamina raportul in care se stabileste termenul de 60 de zile de la aprobarea acestuia de catre plen pentru ca Guvernul sa decida daca reziliaza sau renegociaza contractul cu firma Sterling. Liberalii sustin ca presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, "face un joc politic" asociind cazurile Ridzi si Tariceanu, pentru a deturna atentia de la situatia ministrului Tineretului. PNL respinge categoric maniera prin care presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, incearca sa deturneze atentia de la scandalul Ridzi prin dezbaterea acestui caz impreuna cu dosarul Sterling, intr-o sesiune extraordinara. în acest sens, atragem atentia ca subiectele Ridzi si Sterling nu au nimic in comun", arata un comunicat al PNL.


Basescu spune ca "Ridzi e un subiect minor"


Presedintele Traian Basescu a raspuns, intrebat daca ministrul Monica Iacob Ridzi ar trebui sa isi dea demisia, ca acesta este un subiect minor pentru el si tine de Parlament, de partide si de premier, promitindu-le ziaristilor ca va tine o conferinta de presa saptamina viitoare pe aceasta tema. "V-am promis o conferinta de presa miercuri. Nu ma duceti in subiecte minore pentru mine, asta e un subiect care tine de Parlament, de partide, de premier", a raspuns Basescu, intrebat daca ministrul Monica Iacob Ridzi ar trebui sa demisioneze in urma raportului Comisiei parlamentare de ancheta. "In ceea ce priveste viata parlamentara, nu e treaba mea, e treaba altora. Nu abordez acest subiect aici", a raspuns presedintele insistentelor ziaristilor.


Banii de la Ridzi trimit spre Voiculescu


Deputatul PDL de Arad Marius Gondor considera ca opinia publica este "usor intoxicata" in cazul Monica Iacob-Ridzi, iar lucrarile comisiei de ancheta s-au oprit atunci cind investigatiile au dus la o firma care ar avea legaturi cu Dan Voiculescu. Marius Gondor a afirmat, ieri, ca in cadrul lucrarilor acestei comisii, coalitia "de conjunctura" creata intre reprezentantii PSD, PNL si UDMR, a urmarit doar sa demonstreze vina exclusiva a ministrului Tineretului si Sportului. "E clar ca drumul banilor duce spre firma Loco, cu legaturi spre Dan Voiculescu. Aceste a fost momentul de cotitura, cind reprezentantii celor 3 partide au oprit investigatiile, desi nu s-au desfasurat toate audierile si unele documente solicitate nu ajunsesera inca pe masa de lucru a comisiei", a declarat Marius Gondor.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.