Național

Constitutionalistul Emil Boc o ia peste urechi de la CCR

Ziarul de Vrancea
10 iul 2009 583 vizualizări
Legea prin care premierul Emil Boc si-a adus oamenii de incredere de la Cluj a fost declarata neconstitutionala

CCR a declarat neconstitutionala Legea de aprobare a Ordonantei de Urgenta numarul 3 din 2009, prin care Departamentul de Control al Guvernului a fost reorganizat, iar angajatii au fost nevoiti sa primeasca votul de incredere din partea premierului. "In sedinta din data de 9 iulie 2009 Curtea Constitutionala s-a pronuntat, in cadrul controlului anterior promulgarii legii, prevazut de art.146 lit.a) din Constitutie, asupra sesizarii de neconstitutionalitate a Legii de aprobare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.3/2009 pentru modificarea si completarea unor acte normative referitoare la organizarea si functionarea unor structuri din cadrul aparatului de lucru al Guvernului. In urma deliberarii, Curtea Constitutionala a constatat, cu majoritate de voturi, ca legea este neconstitutionala", se arata intr-un comunicat al Curtii Constitutionale. Executivul a adoptat in februarie o Ordonanta de Urgenta potrivit careia Departamentul de Control al Guvernului, structura fara personalitate juridica in cadrul aparatului de lucru al Guvernului, se desfiinteaza. In locul sau s-a infiintat Corpul de control al primului-ministru, ca departament fara personalitate juridica, in subordinea premierului, care a preluat toate reprezentarile si competentele fostului Departament de Control al Guvernului. Ulterior, majoritatea angajatilor institutiei au fost concediati, pentru ca nu au primit votul de incredere din partea premierului Emil Boc.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.