Național

Comisia Ridzi va recomanda inceperea urmaririi penale

Ziarul de Vrancea
10 iul 2009 592 vizualizări
Comisia de ancheta in cazul Ridzi recomanda inceperea urmaririi penale pentru delapidare si abuz in serviciu n ministrul urmeaza sa demisioneze dupa un raport nefavorabil al Comisiei, sustin unii democrat-liberali

Comisa Ridzi va recomanda inceperea urmaririi penale impotriva ministrului Tineretului, iar PDL va redacta o opinie separata, in care va fi invocata neglijenta in serviciu, a declarat, ieri, deputatul din grupul minoritatilor Mircea Grosaru. Grosaru a spus ca toti membrii comisiei au hotarit sa sesizeze Garda Financiara in cazul firmelor de consultanta si publicitate, Curtea de Conturi, in cazul Ministerului Tineretului, Consiliul Concurentei, pentru ANRMAP, precum si DNA, pentru inceperea urmaririi penale. Grosaru a precizat ca, potrivit Regulamentului Camerei, raportul va fi trimis Comisiei juridice, care va face propunerea de incepere a urmaririi penale. "Va fi o sesiune speciala. O sa avem de lucru vara aceasta", a aratat el.


A folosit banii publici in favoarea unor firme


In Raportul final, Comisia parlamentara de ancheta recomanda inceperea urmaririi penale impotriva ministrului Tineretului pentru delapidare si abuz in serviciu. La capitolul "Concluzii", raportul arata ca Ridzi "a aprobat alocarea unor sume de la buget fara responsabilitate si fara sa se intereseze cu privire la fundamentarea lor in raport cu cheltuielile reale necesare manifestind, astfel, un abuz in exercitarea atributiilor cu care era investita si o implicare directa si calificata in delapidarea dondurilor bugetare"."Constatind antrenarea responsabilitatii politice" a ministrului Tineretului, "prin incalcarea principiilor si angajamentului politic de austeritate al Guvernului", parlamentarii Comisiei il propun premierului Emil Boc sa isi exercite "prerogativele constitutionale" si sa ii ceara presedintelui Traian Basescu revocarea din functie a lui Ridzi. De asemenea, Comisia mai propune Camerei Deputatilor sa sesizeze Consiliul Concurentei cu privire la incalcarea legii de catre cele doua firme care au lucrat cu ministerul, Artisan si Mark. "Doamna ministru Monica Iacob Ridzi si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, folosind banii pe care ii gestiona fara justificare, fara responsabilitate, incheind contracte de prestari servicii cu doua societati comerciale care nu prezentau nici experienta relevanta in domeniu, nici siguranta comerciala", se arata in Raportul final. Potrivit acestuia, "modul de organizare a evenimentului, disproportia vadita dintre valoarea imensa a contractelor si sumele inferioare, reprezentind cheltuielile reale aferente, denota o lipsa de responsabilitate si o vadita rea credinta in gestionarea fondurilor din banii publici". "Doamna ministru Monica Iacob Ridzi a folosit banii publici in favoarea Artisan Consulting SRL si Compania de Publicitate Mark SRL", sustin parlamentarii.



Surse dau ca sigura demisia


Conform unor surse democrat-liberale, Monica Iacob-Ridzi nu va mai astepta declansarea oficiala a urmaririi penale de catre procurorii anticoruptie pentru a demisiona din fruntea Ministerului Tineretului si Sportului in eventualitatea in care Comisia parlamentara de ancheta in cazul "Ziua Tineretului" va recomanda urmarirea penala. "Din moment ce Comisia este o institutie a statului, decizia ei trebuie respectata, iar ministrul va demisiona", a declarat un democrat-liberal. Sursele citate au precizat ca este o pozitie comuna atit a conducerii partidului, cit si a ministrului, existind deja o discutie in acest sens.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.