Național

In plin scandal Ridzi, PDL il ataca pe Tariceanu

Ziarul de Vrancea
8 iul 2009 680 vizualizări
PDL a cerut urmarirea penala a lui Tariceanu in cazul Sterling, imputindu-se faptul ca a semnat o Hotarire de Guvern prin care zacamintele nationale puteau fi exploatate in defavoarea Romaniei

PDL a cerut ieri Parlamentului acordul pentru inceperea urmaririi penale a fostului premier liberal Calin Popescu Tariceanu in cazul Sterling. Solicitarea PDL va fi trimisa Comisiei juridice pentru elaborarea unui raport, a decis BP al Camerei. Secretarul Camerei, Valeriu Zgonea, a anuntat ca membrii Biroului Permanent al Camerei au decis in unanimitate trimiterea catre Comisia juridica a solicitarii PDL, de incepere a urmaririi penale impotriva lui Tariceanu pentru savirsirea infractiunilor de subminare a economiei nationale, potrivit articolului 165 din Codul penal si abuz in serviciu contra intereselor publice. Democratii, prin vocea lui Mircea Toader, lider de grup la Camera Deputatilor, sustin ca raportul Comisiei de ancheta Sterling justifica cererea de urmarire penala impotriva fostului premier, caruia i se imputa ca a semnat o Hotarire de Guvern prin care zacamintele nationale puteau fi exploatate in defavoarea Romaniei. Comisia de ancheta in cazul Sterling a a concluzionat ca actul aditional nr. 11 la contractul de explorare a productiei a fost intocmit in conditii ilegale, ANRM neavind un mandat din partea Guvernului in acest sens, a precizat presedintele forului, Iulian Iancu.

Deputatul PNL Diana Tusa, membru in Comisia de Industrii, sustine ca raportul Sterling nu are drept concluzie faptul ca fostul premier Calin Popescu Tariceanu ar fi vinovat. "Ce fac acum democrat-liberalii nu este decit un joc politic", a sustinut ea. Tusa a precizat ca PNL a depus o opinie separata pe rezultatele raportului Sterling, acesta nefiind semnat de liberali pe motiv ca ar contine chiar informatii false, ca de exemplu cele privind respingerea OUG 101 in Camera Deputatilor. Deputatul PNL a mentionat ca pe 30 iunie s-a depus la Biroul Permanent al Camerei varianta finala a raportului, urmind a fi discutat in sesiunea urmatoare.


Nicolaescu: Solicitarea este o incercare patetica de a acoperi scandalul Ridzi


Viceliderul grupului deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu sustine ca cererea de declansare a urmaririi penale impotriva lui Calin Popescu-Tariceanu este o incercare jalnica de a acoperi scandalul in care este implicata Monica Iacob-Ridzi si neclaritatile legate de acest caz. "Apar noi si noi dezvaluiri legate de banii facuti cadou de ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, unor firme de apartament. Zi de zi, in Comisia parlamentara de ancheta a cazului, ramin fara raspuns intrebari banale cum ar fi: "Cum este posibil ca o scena improvizata din scinduri sa coste 75.000 de euro?". In aceste conditii, solicitarea de astazi a grupului parlamentar al PDL nu este decit o incercare patetica de a acoperi scandalul Ridzi", se arata in comunicatul PNL dat publicitatii marti si semnat de viceliderul de grup, Eugen Nicolaescu.


Tariceanu: "Nu am nimic de ascuns"


Fostul prim-ministru Calin Popescu-Tariceanu a adresat, ieri, o scrisoare deschisa presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, in care isi arata disponibilitatea de a clarifica celorlalti deputati toate aspectele legate de cazul Sterling. Tariceanu sustine ca nu va incerca sa se foloseasca de imunitatea parlamentara pentru a bloca mersul anchetei. Tariceanu incheie prin a-si invita colegii deputati sa-i solicite orice informatii care le pot clarifica acest caz. "Ii asigur pe toti deputatii de faptul ca sustin toate demersurile desfasurate la nivelul Camerei in vederea reglementarii corecte si transparente a tuturor chestiunilor legate de acest subiect", conchide fostul premier.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.