Național

Marirea cotei TVA naste nemultumiri printre sindicalisti

Camelia Stănilă
6 iul 2005 694 vizualizări
Cresterea cotei TVA la nivelul de 22%, incepind cu 1 ianuarie 2005, a nascut numerose reactii adverse din parte sindicalistilor.

Cresterea cotei TVA la nivelul de 22%, incepind cu 1 ianuarie 2005, a nascut numerose reactii adverse din parte sindicalistilor. Cartel Alfa a trimis o scrisoare deschisa catre administratia prezidentiala, Guvern si Parlamentul Romaniei in care isi exprima ingrijorarea si dezacordul fata de aceasta masura. "Cresterea TVA la nivelul de 22% inseamna de fapt un nou val de scumpiri, suportat in mare masura de salariatii cu venituri foarte mici, care reprezinta marea masa a populatiei. Justificarea ministrului finantelor conform careia cresterea TVA este impusa de cresterea consumului nu reprezinta decit o tendinta de manipulare a cetatenilor, crescind discrepanta dintre privilegiati si cetatenii de rind. Inca o data constatam o nepregatire a reformei fiscale, in total dezacord cu principiul coeziunii sociale si cu necesitatea unui cadru legislativ coerent si previzivil, care sa permita dezvoltarea afacerilor", sustin sindicalistii de la Cartel Alfa. Acestia considera ca ideea unor sacrificii continue din partea cetatenilor reprezinta un santaj murdar din partea celor care ne conduc. Guvernantii sint acuzati ca nu doresc promovarea unei politici salariale echilibrate si cresterea salariului minim, corelat cu necesitatile minime de trai. Nemultumirile sindicalistilor mai vizeaza si faptul ca guvernantii realizeaza proiecte fara a consulta partenerii sociali, mai ales in conditiile in care in ultima perioada s-au manifestat grave crize sociale. "Genul acesta de atitudine a fost intotdeauna apanajul dictatorilor. Se incearca astfel aruncarea in circa cetateanului de rind dorinta de imbogatire imediata a unor privilegiati, privilegiati ca urmare a coruptiei generalizate din tara. Continuarea unei asemenea politici, fara consularea cu partenerii socialei, duce inevitabil la urgentarea aparitiei de conflicte sociale deschise", avertizeaza reprezentantii Cartel Alfa.


Banderola alba impotriva saraciei

Sindicalistii de la Cartel Alfa s-au alaturat numerosilor oameni din intreaga lume care au manifestat impotriva saraciei, prin purtarea unor banderole albe. Sindicalistii au indemnat la solidaritate pentru rezolvarea acestei probleme, chiar de 1 iulie, Ziua internationala impotriva saraciei. Potrivit statisticilor, 38% dintre romani sufera de acest "flagel" si se regaseste sub pragul recunoscut oficial de catre autoritati ca fiind imposibil de suportat. "A fost modul de a cere conducatorilor sa actioneze pentru stabilirea unor reguli comerciale echitabile, anularea datoriilor, ameliorarea substantiala a ajutorului pentru dezvoltare si in vederea unor eforturi nationale pentru a elimina saracia. Ziua de 1 iulie a fost una dintre cele mai mari actiuni mondiale realizate vreodata. La aceasta campanie a participat si Confederatia Mondiala a Muncii, impreuna cu organizatiile afiliate. Confederatia Nationala Cartel Alfa a chemat si ea toti membrii de sindicat sa participe la aceasta campanie impotriva saraciei, ceea ce s-a si intimplat", declara Emil Ravoiu, presedintele Cartel Alfa, filiala Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.