Național

Bataie intre consilierii locali dintr-o comuna suceveana

Ziarul de Vrancea
5 iul 2005 601 vizualizări
Consilierii locali din comuna suceveana Berchisesti, care nu au reusit, simbata, sa-si aleaga viceprimarul, s-au luat la bataie, indiferent de provenienta politica, ei depunind unii impotriva altora plingeri penale.

Consilierii locali din comuna suceveana Berchisesti, care nu au reusit, simbata, sa-si aleaga viceprimarul, s-au luat la bataie, indiferent de provenienta politica, ei depunind unii impotriva altora plingeri penale. "Alegerea viceprimarului din Berchisesti a creat pasiuni de parca s-ar alege primarul New-York-ului”, a declarat, luni, prefectul de Suceava, Orest Onofrei, care a spus ca situatia din comuna este tragi-comica. In urma alegerilor din 12 iunie, in comuna Berchisesti au fost alesi sase consilieri PSD si cinci ai Aliantei D.A. (PNL-PD), iar simbata s-a constituit Consiliul Local, dar nu s-a reusit alegerea viceprimarului, fiind balotaj, dupa ce fiecare candidat a primit cite cinci voturi, iar un vot a fost anulat. Pentru functia de viceprimar au candidat Alexandru Jitaru (PSD) si Ionel Jitaru (PNL), amindoi primind cite cinci voturi. Unul dintre consilierii PSD nu a votat cu nici unul dintre candidati, votul sau fiind anulat, iar alegerea viceprimarului aminata.

Dupa sedinta de simbata, consilierii locali s-au luat la bataie, mai intii in grupurile lor politice, dupa care conflictul s-a generalizat. Primarul, Violeta Zenovia Taran, a reclamat Politiei ca unul dintre consilierii PNL a agresat-o, in timp ce consilierul vizat a reclamat-o ca i-a spart capul cu un pahar. Si alti consilieri locali au depus plingeri la Politie. , potrivit lui Onofrei. Prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a spus ca situatia din Berchisesti este de neinteles, in conditiile in care consilierii locali sint rude intre ei si chiar si cu primarul, Violeta Zenovia Taran(PSD). Candidatul PNL pentru viceprimar este nasul primarului, in timp ce candidatul PSD pentru aceeasi functie a fost membru PNL si este nepot al unui consilier PD, a spus prefectul de Suceava. El a mai spus ca in aceasta comuna s-a ajuns ca inclusiv populatia sa fie divizata.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.