Național

Muncitori arsi de vii in curtea Vinexport

Matei Bratu
18 mai 2005 667 vizualizări
Doi muncitori au suferit arsuri grave dupa ce rezervorul unui TIR a rabufnit. Unul dintre ei are sanse minime de supravietuire. Capul autocamionului si 10 la suta din incarcatura de vin au fost distruse.

Doi muncitori de la SC Vinexport SA Focsani, societate de producere si imbuteliere a vinului, au ars dupa ce un rezervor cu benzina a rabufnit. Lica Necula (52 ani) lacatus mecanic din Obrejita, si Ionel Stoica (33 ani) sudor din Focsani, incercau sa sudeze rezervorul unui TIR al societatii. Desi rezervorul era incarcat cu peste 400 de litri de motorina, muncitorii nu si-au luat cele mai mici masuri de precautie. Martorii spun ca, in jurul orelor 15.45, Ionel Stoica suda cu autogenul in apropierea rezervorului. Imediat, combustibilul a rabufnit, iar cei doi barbati au fost aruncati la citiva metri. Pompierii sositi la fata locului au stins incendiul dupa 15 minute. Din pacate, starea de sanatatea a lui Ionel Stoica este critica, medicii acordindu-i sanse minime de supravietuire.

Ieri, in jurul orelor 15.45, Tir-ul incarcat cu vin se pregatea sa plece in cursa. Ionel Stoica suda cu autogenul in apropierea rezervorului autocamionului pentru a remedia o defectiune tehnica. Linga el se afla mecanicul Lica Necula. In citeva momente, rezervorul s-a aprins. "Tir-ul era incarcat cu vin si se pregatea sa plece in cursa. Si-au dat seama ca au o defectiune la masina. S-au dus cu aparatul de sudura, cu autogen si au lucrat la rezervorul masinii. In citeva minute, rezervorul s-a fisurat in doua. Dupa ce a luat foc, unul dintre cei doi arsi s-a dezbracat in slip si umbla prin curte", ne-a declarat inginerul Mihai Tabacaru. Anuntati de personalul societatii, pompierii au sosit imediat la fata locului. "In urma incendiului a ars capul camionului si 10 la suta din vagon. Din pacate, in urma rabufnirii rezervorului, doi angajati ai societatii au ajuns in stare grava la spital. A fost vorba de o greseala in procesul muncii. Am intervenit cu doua autospeciale. Actiunea nu a ridicat probleme deosebite si a durat aproximativ 15 minute", ne-a declarat inspectorul sef de la ISU Vrancea, colonelul Gheorghe Tepes.

Sanse minime de supravietuire

Cele doua victime au ajuns la Spitalul Judetean. "Cind am ajuns la fata locului, unul dintre barbati era deja carbonizat, iar sansele lui de supravietuire sint infime. Ambii aveau hainele arse, fiind nevoiti sa taiem ramasitele de material ramase pe trupurile barbatilor. Cel cu arsuri pe toata suprafata corpului avea arsi pina si pantofii. Medicii de la chirurgie plastica acorda sanse de refacere barbatului cu arsuri pe 60 la suta din suprafata corpului. Deocamdata nu s-a discutat mutarea pacientului la un spital de specialitate din Bucuresti", ne-a declarat Cristina Roman, medic la SAJ Vrancea. Unul dintre raniti, Ionel Stoica are arsuri pe circa 98 la suta din suprafata corpului. "Sansele de supravietuire sint minime, nu stim nici daca va mai supravietui pina la Bucuresti. Medicii de la chirurgie plastica incearca salvarea lor, insa cred ca stradania lor va da rezultate doar pentru cel de-al doilea pacient, Necula Lica, care are are arsuri pe circa 60 la suta din suprafata corpului", ne-a declarat medicul Monica Dragomir, de la Unitatea de Primire a Urgentelor. In prezent cei doi barbati sint internati la sectia Terapie Intensiva. Rudele celor doi raniti au venit la spital si asteptau vesti din partea medicilor. "M-a sunat un prieten si mi-a spus ca Lica a ars intr-o explozie. Am incercat sa iau legatura cu sotia lui, insa nu raspunde la telefon. Ea cred ca inca nu stie, si nici nu vreau sa ma gindesc cum va reactiona. Bine ca el a scapat doar cu atit, pentru ca am inteles ca celalalt este pe moarte", ne-a spus nasul lui Lica Necula. La SC Vinexport SA Focsani au venit pentru inceperea cercetarilor si procurorii, politistii criminalisi si inspectorii de la ITM. In acest caz a fost deschisa o ancheta coordonata de Parchet si Inspectoratul Teritorial de Munca. Marius Calinescu, directorul SC Vinexport SA, a declarat ca regreta producerea accidentului si cei doi muncitori aveau experienta in munca, fiind angajati pe o perioada nedeterminata.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.