Național

Caii politisti sint inlocuiti cu bicicletele

Matei Bratu
13 mai 2005 697 vizualizări
Ultimii doi cai din dotarea politiei vrincene au fost scosi la licitatie.

Ultimii cai ai politiei vrincene, care au fost in solda sefilor de post, sint scosi la licitatie. In ultima perioada, la nivelul conducerii politiei vrincene a fost facuta o analiza atenta referitoare la cei doi cai din dotare si s-a hotarit ca acestia nu mai sint de folos, dat fiind ca politistii din mediul rural au fost dotati cu biciclete. "Nu avem ce sa mai facem cu acesti cai, nu ne mai folosesc. In ultimii ani acesti cai au stat degeaba si nu ne mai permitem sa-i ingrijim", a spus comisarul Viorel Serbanoiu, seful IPJ Vrancea. Unul dintre cai este nascut in anul 1991 si a fost repartizat postului de politie din Tataranu, iar cel de-al doilea, care a intrat in dotarea politiei in anul 2000, a ajuns la politia din comuna Nanesti. Pina acum, caii au fost folositi de politistii de la post si pentru intretinerea lor s-au cheltuit opt milioane de lei lunar din bugetul politiei. Si asta pentru ca, pe linga mincare, IJP Vrancea a incheiat contracte cu persoane care sa aiba grija de animale. Caii vor fi valorificati prin licitatie publica deschisa cu strigare pe data de 9 iunie si, daca nu vor fi cumparati, se va repeta licitatia la sfirsitul lunii iunie. Ofertele din partea celor interesati vor fi depuse la sediul IJP Vrancea intr-un plic sigilat, impreuna cu documentele specificate in caietul de sarcini, pina la data de 1 iunie. In dotarea politiei nu mai sint si saretele sau alte materiale necesare calariei. Politistii spun ca inlocuisc caii cu bicicletele, care, spre deosebire de "fostele" mijloace de transport, sint dotate cu suport pentru acte, girofar si sirena si nici nu necesita o ingrijire prea minutioasa. In Bucuresti si in celalalte orase mari din tara, politistii pot fi vazuti calare la meciurile internationale de fotbal sau la derby-urile din campionatul intern. Politisti calare pot fi intilniti si in alte mari orase ale lumii, inclusiv in Washington, capitala SUA.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.