Național

Vrancea isi linge ranile dupa inundatii

Sebastian Oancea
10 mai 2005 633 vizualizări
In Vrancea, inundatiile au produs pagube de cel putin 27 de miliarde de lei

Autoritatile vrincene anunta Bucurestiul ca judetul nostru este intr-o "situatie dificila" datorita ploilor din ultima vreme. Astfel, la videoconferinta de ieri, mediata de ministrul secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, Victor Paul Dobre, subprefectul Manole Merchea a anuntat autoritatile centrale ca Vrancea musteste de apa. Potrivit ultimului raport facut de oficialii judeteni, au fost afectate 4 locuinte in comuna Corbita si 320 de hectare de teren arabil in comunele Corbita si Racoasa. Se circula in continuare pe un singur sens pe o distanta de 120 de metri pe Drumul National DN 2L in localitatea Racoasa si pe o portiune de 70 de metri pe DN 2M, in comuna Reghiu, datorita surparilor produse in carosabil. In zona s-a intervenit cu utilaje pentru remedierea portiunii afectate. Drumul Judeteasn 205D este blocat, in comuna Paltin, mai exact in punctul Prahuda, unde podul peste riul Zabala s-a rupt pe o portiune de sase metri. Din cauza acestui fapt, comunele Paltin, Spulber si Nereju sint izolate. Au mai fost afectate si drumul comunal DC94, din cauza ruperii efective a drumului pe o portiune de 150 de metri, in comuna Reghiu, un drum satesc rupt pe o portiune de 50 de metri, in comuna Chiojdeni si un pod rupt in comuna Cimpineanca, autoritatile luind decizia de a devia ruta pe una ocolitoare. Ploile din ultima vreme au mai afectat o conducta de apa potabila lunga de 50 de metri, in comuna Reghiu si cel putin cinci fintini din comuna Chiojdeni, autoritatile facind tot posibilul ca situatia sa se remedieze in cel mai scurt timp. Deasemenea, satele Petreanu si Tiritu din comuna Poiana Cristei sint izolate total din cauza ruperii a doua poduri si a sase punti de trecere. "Comitetele locale pentru situatii de urgenta au fost avertizate si au intervenit in toate localitatile afectate pentru stabilizarea situatiei. Comitetul Judetean pentru situatii de urgenta s-a intrunit in sedinta extraordinara, a analizat situatia si a dispus deplasarea speciaslistilor in teren pentru interventii. In continuare se monitorizeaza permanent situatia in teritoriu", a declarat subprefectul Manole Merchea, la videoconferinta de ieri. Autoritatile centrale au cerut tuturor prefecturilor, inclusiv celei vrincene, sa evalueze pagubele cu maxima exactitate, pentru alocarea de fonduri guvernamentale in vederea refacerii zonelor inundate. Potrivit unei evaluari preliminare facute de Consiliul Judetean Vrancea, pagubele se ridica la peste 27 de miliarde de lei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.