Național

Cel mai mare partid din Romania, condus de un infractor cu "patalama"

Ziarul de Vrancea
22 apr 2016 662 vizualizări
şeful PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv, vineri, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012 n într-o întalnire convocată de urgenţă, liderii formaţiunii aflate, potrivit sondajelor, pe primul loc în preferinţele romanilor, l-au rugat pe infractor să rămană în continuare în fruntea partidului

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind una definitivă. Dragnea a fost acuzat de folosirea influenţei sau a autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau altul de foloase necuvenite. În ultimul cuvânt în faţa instanţei, liderul PSD s-a declarată nevinovat. “Militanţii, nu numai din PSD, ci ai tuturor partidelor îndeamnă lumea la vot pentru că este sensul unei campanii electorale. La referendum a fost o confruntare dură între poporul român şi Băsescu. Niciun partid nu putea obţine foloase necuvenite. Cred cu tărie în nevinovăţia mea şi solicit achitarea", a spus Liviu Dragnea.
Procurorii DNA au cerut magistraţilor pedeapsă cu executare pentru preşedintele PSD, pedeapsa minimă solicitată de DNA fiind între trei şi cinci ani de închisoare. În cererea procurorilor se arată că liderul PSD ar fi tratat alegătorii ca pe nişte obiecte, iar neprezentarea la vot a fost văzută ca "un moft, nu ca un drept".
În primă instanţă, judecătorii l-au condamnat, în 15 mai 2015, pe Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, la un an de închisoare cu suspendare. Anchetatorii susţin că Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt. Aceştia au fost trimişi în judecată pentru falsificare, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători.

Dragnea nu comentează sentinţa dar o comentează: "Profund nedreaptă"

Liderii PSD au venit vineri la sediul central al partidului, fără a exista vreo şedinţă oficială, pentru a aştepta împreună pronunţarea sentinţei în dosarul "Referendumul". După pronunţarea deciziei, la sediu a venit şi Liviu Dragnea, care a ţinut o şedinţă ad-hoc. La finalul dezbaterii, infractorul a anunţat că partidul a decis ''aproape'' în unanimitate ca el să rămână la conducerea social-democraţilor pentru a gestiona campania electorală, precizând că discuţia va fi reluată după alegerile locale. Deşi a afirmat că nu comentează decizia instanţei, Dragnea a afirmat că aceasta este ''profund nedreaptă''. El a precizat că ceea ce l-a interesat să afle de la colegii din partid ''dincolo de solidaritatea firească, omenească'' a fost opinia lor faţă de o eventuală retragere a sa în plină campanie electorală.
Părerea majorităţii ''aproape unanimă'' a fost că o retragere poate să destabilizeze toate structurile de partid şi PSD să nu obţină scorul preconizat, a subliniat preşedintele PSD.
Anterior, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, declarase, după aflarea sentinţei, că toţi liderii sunt ''înmărmuriţi, mai mult decât şocaţi'', susţinând că toţi aşteptau achitarea lui Liviu Dragnea. "Deci omul acesta nu a făcut altceva decât să conducă o campanie electorală prin care le-a cerut românilor să iasă la vot, să dea jos un monstru, un tiran, care ne-a făcut praf 10 ani de zile. Pentru asta - foloase necuvenite înseamnă voturi - să-i dai doi ani cu suspendare, în primă instanţă un an. Am crezut că astăzi va fi achitat Liviu Dragnea, pentru că nu are niciun fel de vină", a declarat Ştefănescu. De asemenea, el a mai subliniat că toţi liderii îl susţin pe Liviu Dragnea şi că nu se pune problema unei demisii din funcţia de preşedinte a lui Liviu Dragnea.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.