Național

MOZAIC STIRI NATIONALE:Udrea: DNA-ul lui Koveşi lasă în libertate hoţii

Ziarul de Vrancea
25 mar 2015 515 vizualizări
Elena Udrea, aflată în arest din 25 februarie, îi acuză pe procurorii anticorupţie că ”lasă în libertate hoţii”, referindu-se la ultima decizie a DNA de clasare a acuzaţiilor aduse lui Dinu Pescariu şi Claudiu Florică.

«Denunţătorul bun» nu numai că nu merge la WC în celulă, dar nu este nici acuzat şi rămâne şi cu banii furaţi. Uitaţi-vă la Florică şi Pescariu. Şi vor mai fi şi alţii. Cum disting oamenii lui Koveşi între denunţătorii buni şi cei răi? Răspuns: În funcţie de victima pe care şi-au ales-o, de omul pe care vor să-l vadă după gratii. Exemplu: patru oameni fură şi DNA are ţintă doar pe unul dintre ei. Ce se întâmplă atunci? Îi cheamă pe ceilalţi trei să declare împotriva celui pe care şi l-au ales drept trofeu şi îi fac scăpaţi pe ceilalţi. Chiar dacă ei nu ar trebui să beneficieze de rigorile pozitive ale legii”, a scris echipa de comunicare a Elenei Udrea într-un mesaj postat miercuri pe Facebook şi intitulat ”Când DNA-ul lui Koveşi lasă în libertate hoţii”. Fostul ministru mai spune, prin echipa sa de comunicare, că Florică şi Pescariu au fost iniţiatorii unui grup infracţional organizat, dar ”ţinta” în dosarul Microsoft a fost Dorin Cocoş, ”pentru că era soţul Elenei Udrea şi trebuia neapărat să se ajungă la ea”. ”Aţi mai văzut pe altcineva arestat în plină campanie în afară de Cocoş şi Pinalti? Răspuns: NU. Şi asta în ciuda faptului că în dosar sunt implicaţi 9 miniştri, zeci de oameni de afaceri şi oficiali guvernamentali, ba chiar şi ambasadori străini. Ce este interesant este că denunţătorii au un element comun în persoana avocatului. Vorbim de Rareş Dan, fiul fostului general de securitate Gheorghe Dan, un fel de mentor al lui Florian Coldea. Cum preia Rareş Dan un caz, cum DNA-ul îi face scăpaţi clienţii”, mai scrie echipa de comunicare a lui Udrea în postarea de pe Facebook.

Primul oraş în care toţi cainii au fost microcipaţi

Municipiul Câmpia Turzii din judeţul Cluj este prima localitate din România în care toţi câinii cu stăpân au fost microcipaţi. Reprezentanţii “Registrului Electronic al Animalelor Domestice şi de Companie” Turda, asociaţie care s-a ocupat de microciparea patrupedelor, împreună cu parteneri de la o organizaţie din Germania, au declarat, ieri, că toţi câinii cu stăpân din Câmpia Turzii au fost inventariaţi, înregistraţi cu microcip şi legitimaţie card. "Municipiul Câmpia Turzii este prima localitate din România în care toţi câinii cu stăpân au fost microcipaţi, fiind vorba de 1.400 de animale. Astfel, Câmpia Turzii devine singurul oraş la nivel naţional care are populaţia canină complet inventariată, înregistrată cu microcip, legitimaţie card, toate acestea făcând posibilă şi legală vaccinarea antirabică. Scopul microcipării a fost identificarea rapidă şi recuperarea patrupedelor în cazul în care acestea se pierd sau sunt furate. În urma acţiunii de microcipare, rata abandonului câinilor înregistraţi în asociaţia noastră s-a redus la zero”, au spus reprezentanţii ”Registrului Electronic al Animalelor Domestice şi de Companie”. Asociaţia dispune de un sistem de monitorizare permanent, 24 de ore din 24, online şi telefonic, pentru recuperarea animalelor pierdute sau furate, conectat la un sistem internaţional de căutare şi protecţie a câinilor. "De mărimea unui bob de orez, microcipul este implantat cu uşurinţă sub pielea oricărui animal. Dispozitivul are un număr de identificare unic şi ajută, pe lângă pierderea sau furtul unui câine, şi la identifcarea sa în cazul vânzării peste graniţă. Microcipul dovedeşte că animalul este înregistrat, are un proprietar care l-a pierdut, caz în care autorităţile pot lua legătura cu proprietarul în vederea recuperării lui, în cazul în care ajunge într-un adăpost pentru animale, evitând riscul eutanasierii animalului sau a adopţiei de către o altă persoană”, au adăugat sursele citate.
Pe lângă microcip, câinii cu stăpân din Câmpia Turzii au primit şi o plachetă reflectorizantă din aluminiu, de mărimea unei monede, ataşată de zgardă, care are pe o faţă numărul de telefon unde poate suna persoana care a pierdut câinele, iar pe verso seria câinelui, înregistrată de asociaţie. De asemenea, Poliţia Locală din Câmpia Turzii a fost dotată cu cititoare cu laser pentru scanarea microcipului. Acţiunea de microcipare a câinilor cu stăpân din Câmpia Turzii a fost gratuită.

Fost senator, condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare

Fostul senator Iosif Secăşan a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la dare şi luare de mită, după ce i-ar fi cerut şefului Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin încadrarea în grad de invaliditate a unui pădurar. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Timişoara, instanţă care a dispus şi aplicarea unui termen de încercare pe o perioadă de trei ani în cazul fostului senator PNL. Instanţa l-a obligat pe Secăşan şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă 90 de zile, la Primăria Reşiţa. De asemenea, judecătorii au dispus ca fostului parlamentar să îi fie interzis dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de cinci ani. Decizia instanţei este definitivă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.