Național

Drapelul in berna in toate institutiile vrincene

Sebastian Oancea
8 apr 2005 620 vizualizări
Doliu in memoria celui care "a miscat Cerul si Pamintul"

Astazi, in memoria celui care a fost Papa Ioan Paul al II - lea, Guvernul a decretat zi de doliu national. Ca in toate judetele, in Vrancea toate institutiile si autoritatile publice au obligatia sa arboreze Drapelul Romaniei in berna. In acest sens, prefectul judetului, Ion Oprea, a dispus prin ordin acest lucru, urmind ca toate institutiile vizate sa se conformeze. Prefectul Ion Oprea aminteste, in comunicatul remis in memoria Papei, despre vizita Sanctitatii sale in Romania. «Cu mare bucurie sosesc astazi in Romania, natiune mult iubita mie si pe care de multa vreme doream sa o vizitez. Cu profunda emotie i-am sarutat pamintul, recunoscator, inainte de toate, lui Dumnezeu, cel Atotputernic, care, in prevazatoarea Sa bunavointa, m-a harazit sa vad realizat acest gind» - Cu aceste cuvinte si-a inceput Papa Ioan Paul al II - lea mesajul cu prilejul vizitei in Romania, prima escala facuta de un Papa intr-o tara majoritat ortodoxa. Papa Ioan Paul al II -lea nu a uitat cit de greu i-a fost sa-l descopere pe Dumnezeu in Polonia comunista. De aceea, Sanctitatea sa a adus omagiul sau romanilor, un popor crestin mindru de identitatea sa, adesea aparata cu pret scump in vicisitudinile care i-au marcat existenta in 50 de ani de comunism. Odata cu trecerea in eternitate a Sanctitatii Sale Papa Ioan Paul al II - lea, se inchide unul dintre cele mai bogate capitole din istoria Bisericii Catolice, omenirea pierzind in acelasi timp un lider religios venerat de "toate credintele si de nici o credinta". Ii sintem datori o lume mai buna, asa cum si-a dorit-o si cum, in buna masura, a construit in cei 26 de ani de pontificat. Nu cred ca exista cuvinte care sa atinga bogatia spirituala a Sanctitatii Sale. Putem doar sa pastram vie amintirea unui «Om care a miscat Cerul si Pamintul», asa cum incerca sa il cuprinda in cuvinte presedintele Poloniei, Aleksander Kwasnievski", a transmis prefectul Ion Oprea, ca omagiu adus de Institutia Prefectului celui care a fost Papa Ioan Paul al II - lea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.