Național

Se imputineaza banii pentru autostrada Bechtel

Ziarul de Vrancea
7 apr 2005 753 vizualizări
Reprezentantii Coalitiei au discutat ieri despre bugetul pentru autostrada Bechtel, liderul UDMR, Marko Bela, declarind ca lucrarile vor continua, dar ca vor fi sustinute cu fonduri mai reduse.

"In Ministerul Transporturilor sint prevazuti bani pentru continuarea constructiilor autostrazii. Intrebarea este cu cit se vor diminua acesti bani in urma rectificarii bugetare", a spus, intr-o conferinta de presa, presedintele Uniunii. El a aratat ca a cerut lamuriri in legatura cu acest subiect reprezentantilor Coalitiei. "Initial, au fost prevazuti in jur de 350 sau 360 de milioane de dolari. In urma diminuarii, aceasta suma scade oricum sub 300, dar nu este tot una cum este. In jur de 200-260 va fi suma. Dar din aceasta suma trebuie sa fie platite si datoriile pentru 2004, ca Guvernul precedent ne-a lasat si datorii", a mai spus Marko Bela. Luni, ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu a declarat ca contractul incheiat de fostul Guvern cu firma Bechtel pentru construirea autostrazii Brasov-Bors este in vigoare si va fi respectat, cu verificarea clauzelor financiare incluse in document. Tot luni, presedintele interimar al PD, Emil Boc a declarat ca Guvernul a initiat demersuri pentru obtinerea de credite din partea unor banci americane in vederea sustinerii financiare a lucrarilor la autostrada Transilvania. El a spus ca aceste fonduri vor proveni din SUA, fiind vehiculat deja numele bancii americane Eximbank, deoarece Uniunea Europeana nu ar fi dispusa sa finanteze acest proiect.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.