Național

Omar Hayssam l-a tepuit pe fostul senator Constantin -Dinu

Mihai Boicu
6 apr 2005 1380 vizualizări
Afaceristul Constantin Dinu are de incasat 1,4 miliarde de lei de la Omar Hayssam cunoscut pentru implicarea in rapirea ziaristilor in Irak. Firma fostului senator pesedist i-a lucrat lui Hayssam 6000 de hectare de teren in Delta. Omar Hayssam a fost retinut.



Constantin Dinu


Afaceristul romano- sirian Omar Hayssam, cunoscut pentru implicarea sa in cazul celor trei ziaristi romani rapiti in Irak, a tras o teapa si in Vrancea. "Victima" este fostul senator PSD Constantin Dinu, patronul firmei Agrocom Holding SA, profilata pe lucrari agricole, cu care arabul a fost coleg de partid. Dupa o scurta perioada de confuzie, presa a dezvaluit ca Omar Hayssam este specialist in afaceri dubioase cu membri PSD, unde a avut si carnet de partid. Constantin Dinu spune ca a avut afaceri cu Hayssam in anul 2003. Potrivit fostului senator, acesta arendase 6000 de hectare de teren in Delta Dunarii de la o persoana care le luase la rindul sau de la Consiliul Judetean Tulcea. Intrucit SC Agrocom Holding SA a lucrat in zona, patronul Omar Hayssam a incheiat cu firma lui Constantin Dinu un contract pentru ca aceasta sa-i efectueze lucrarile agricole. De asemenea, spune ex-senatorul, romano- sirianul a luat motorina, saminta si pesticide de la alte firme, care au iesit si ele in pierdere. "La sfirsitul lui 2003 nu ne-a mai dat nimic. Suma a fost de aproape sase miliarde de lei pentru ce am lucrat cu tractoarele. Am recuperat 3,5 miliarde de lei confiscindu-i griul pe care il avea in port la Braila", ne-a spus Constantin Dinu. Acesta spune ca Omar Hayssam i-a dat o fila cec emisa de o alta firma a sa pentru suma de 1,4 miliarde de lei, insa nu a putut sa-si incaseze banii. Din acest motiv, patronul Agrocom Holding a incercat sa-l traga la raspundere penala pe cel care a semnat cecul, numai ca respectiva persoana s-a evaporat din tara.

Catuse pentru Omar Hayssam

Constantin Dinu se afla in proces cu Agro City Center, firma lui Omar Hayssam, pentru cele 1,4 miliarde de lei pe care le mai are de incasat. Numai ca nici nu poate fi vorba de judecata, deoarece acuzatul nu poate fi gasit, iar aseara a fost arestat. "Legal nu poate fi gasit, asta e problema. Mi-a dat un sediu la Bacau, acolo sta un cetatean cu chirie care nu stia nimic", ne-a spus fostul senator PSD. Pe linga faptul ca nu poate fi gasit de justitie, Omar Hayssam are si o "armata de avocati si juristi care speculeaza orice". Constantin Dinu nu crede ca mai are vreo sansa sa-si recupereze banii, mai ales ca Agro City Center se pare ca nu mai are nici un bun in patrimoniul sau. Omar Hayssam este cercetat in prezent in patru dosare penale, are interdectie de a parasi teritoriul tarii, iar aseara a fost retinut pentru presupusa sa implicare in rapirea celor trei jurnalisti. Unul din dosare are ca obiect chiar firma Agro City Center, prin care omul de afaceri este acuzat ca in perioada 2000-2001 a pagubit mai multe firme cu 25 de miliarde de lei. Imediat dupa rapirea celot trei ziaristi romani, Omar Hayssam a intrat in centrul atentiei dupa ce a sustinut ca a fost sunat de unul dintre rapitori, care i-ar fi cerut o rascumparare de patru milioane de dolari. Ulterior, presa a dezvaluit ca acesta este un specialist in afaceri necurate, iar implicarea sa in rapire este cit se poate de dubioasa. De altfel, nici afacerile lui Constantin Dinu nu au mers foarte bine in ultimii ani. Agrocom Holding a avut datorii de 1,5 milioane de dolari, motiv pentru care Agentia de Valorificare a Activelor Statului i-a scos la licitatie mai multe bunuri in mai multe rinduri Fostul senator spune ca acum nu mai are nici o datorie si crede ca sint perspective "roz" in privinta afacerilor sale din agricultura. Cit priveste posibila implicare a lui Omar Hayssam in rapirea jurnalistilor, Constantin Dinu sustine ca acesta face totul in interesul sau, deci il considera in stare de asa ceva.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.