Național

Votaţi Blocul?

Ziarul de Vrancea
26 nov 2013 590 vizualizări
MRU propune înfiinţarea unui Bloc al Unităţii Naţionale care să reunifice sub o singură etichetă toate partidele de dreapta n "Ungureanu vorbeşte foarte mult fără finalitate", a venit răspunsul din partea unui lider PDL

Preşedintele FC, Mihai-Răzvan Ungureanu, a trimis ieri o invitaţie reprezentanţilor partidelor de centru-dreapta la o dezbatere comună pe tema reunificării dreptei, el propunând constituirea în rândul opoziţiei a unui Bloc al Unităţii Naţionale (BUN). "Am trimis o scrisoare preşedinţilor PDL, PMP, PNŢCD, IRL şi PER şi i-am invitat la o discuţie în care să hotărâm dacă mai este sau nu posibilă unitatea de acţiune a forţelor politice de centru-dreapta începând cu luna ianuarie a anului 2014", a explicat el.
"Propun ca această întâlnire să aibă loc cât mai curând. Împărtăşesc îngrijorarea mea cu colegii mei din celelalte partide politice de dreapta", a adăugat Ungureanu. El a precizat că de la alegerile parlamentare din 2012 cei din partidele de dreapta s-au îndepărtat unii de alţii şi astfel fiecare a "contribuit la un tablou al unei opoziţii slăbite" şi că "forţele de dreapta şi din opoziţie riscă să dezamăgească prin absenţă, tăcere şi dezorganizare", iar singura lor şansă de a reuşi este "unitatea de acţiune, pentru a pune astfel capăt dictaturii USL-iste". "Am pus întrebarea, cui foloseşte să intrăm într-o competiţie nemiloasă între noi? Să fie într-adevăr lipsa experienţei mele politice cea care mă face să cred că poate exista încredere între cetăţeni care mărturisesc un scop comun? Am propus colegilor din celelalte partide politice constituirea unui bloc al opoziţiei, a unui Bloc al Unităţii Naţionale (BUN), un nucleu de coordonare a acţiunilor noastre parlamentare şi extra-parlamentare, şi am speranţa că la începutul săptămânii viitoare vom putea stabili un calendar al unor consultări periodice", a spus preşedintele FC.
În replică, vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat ieri că Mihai Răzvan Ungureanu "vorbeşte foarte mult fără finalitate", referindu-se la apelul lansat de acesta. "Răzvan Ungureanu vorbeşte foarte mult, în rest construcţii, proiecte nu văd. Vorbeşte foarte mult fără finalitate", a spus Cezar Preda despre Mihai Răzvan Ungureanu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.