Internațional

MOZAIC ȘTIRI INTERNAȚIONALE: Un adolescent britanic a ucis două surori, după ce a încheiat „un pact cu diavolul”

Ziarul de Vrancea
6 iul 2021 1174 vizualizări

„Cazul este greu de înțeles pentru orice persoană normală. Este aproape ca într-un film”, a povestit unul dintre anchetatori

Un adolescent britanic a fost găsit vinovat de uciderea a două surori, ca parte a unui pact pe care spunea că l-a încheiat cu forțele demonice, potrivit căruia ar fi trebuit să ucidă cel puțin șase femei o dată la șase luni, pentru ca în viitor să câștige la loterie.

Danyal Hussein, acum de 19 ani, le-a înjunghiat mortal pe Bibaa Henry, 46 de ani, și pe Nicole Smallman, 27 de ani, într-un parc din nord-vestul Londrei, în iunie anul trecut. Cele două femei tocmai sărbătoriseră ziua de naștere a lui Henry, împreună cu prietenii, potrivit Reuters, preluat de digi24.ro.

Hussein a comis crimele pentru a-și îndeplini partea sa din „pactul” cu demonul „Mighty King Lucifuge Rofocale”, pe care l-a semnat cu propriul sânge, promițând că va „efectua minimum șase sacrificii la fiecare șase luni, atâta timp cât sunt liber și capabil din punct de vedere fizic”, le-au precizat anchetatorii reporterilor.

Hussein a scris că speră că recompensa sa va fi „câștigarea Jackpot-ului Mega Millions”, iar poliția a găsit trei bilete de loterie pe care le cumpărase imediat după crime.

„Sunt total convins, la fel ca și echipa mea, că ar fi continuat să comită mai multe crime”, a declarat inspectorul șef Simon Harding, cel care a condus ancheta. „Cazul este greu de înțeles pentru orice persoană normală. Este aproape ca într-un film”, a mai spus ofițerul.

Surorile Henry și Smallman erau în Parcul Fryent din Wembley pentru a sărbători cu prietenii, unde au rămas singure la un moment dat. Și-au făcut 150 de fotografii, a spus Harding, iar ultima dintre ele le arăta privind în lateral, iar poliția crede că atunci Hussein venea spre ele. El a înjunghiat-o pe Henry de opt ori și pe Smallman de 28 de ori. După crime, Hussein a târât cadavrele în pădure, unde au fost găsite a doua zi de către iubitul lui Smallman.

Hussein a fost arestat patru săptămâni mai târziu. Polițiștii cred că o rană adâncă suferită la mână în timpul crimelor l-a împiedicat să mai comită și altele. Când detectivii i-au percheziționat casa, i-au găsit „pactul” și biletele de loterie. De asemenea, au fost descoperite simboluri satanice și o carte scrisă de mână cu vrăji, inclusiv unele pentru a le face pe femei să-l găsească atrăgător, a spus poliția.

Hussein a negat faptele, susținând că totul a fost o conspirație elaborată, dar un juriu de la curtea londoneză Old Bailey l-a găsit vinovat de crime. El va fi condamnat la o dată ulterioară. Nu este clar cum adolescentul a devenit fascinat de ocultism, însă polițiștii au aflat că a accesat dark web-ul, însă nu i-au putut accesa contul său, pentru că a refuzat să-și dea parolele.

Președintele haitian, asasinat în propria casă de un comando

Președintele haitian Jovenel Moise a fost asasinat ieri, la domiciliu, de către un comando alcătuit din elemente străine, potrivit premierului haitian în exercițiu Claude Joseph. Soția președintelui a fost rănită în atac și spitalizată, a precizat acesta.

Atacul a avut loc miercuri, către ora locală 1.00 (8.00, ora României).

Premierul a denunțat un atac “odios, inuman și barbar” și a menționat că atacatorii sunt vorbitori de spaniolă.

La începutul lunii februarie, autoritățile haitiene au anunțat că au dejucat un plan de lovitură de stat care îl viza pe controversatul președinte Jovenel Moise, însă opoziția politică a susținut că a fost vorba pur și simplu despre un scenariu imaginar prezentat de autorități.

Provenit din mediul de afaceri și până atunci aproape lipsit de experiență politică, Jovenel Moise (53 de ani) a fost ales președinte în anul 2016, el promițând dezvoltarea economiei țării sale foarte sărace.

Haiti este o țară în care domnește insecuritatea, fiind remarcate în special bandele care comit răpiri în schimbul unor răscumpărări și acționează aproape în totală impunitate. De la începutul lunii iunie, confruntări între grupuri rivale la vest de Port-au-Prince paralizează circulația între jumătatea de sud a țării și capitală.

Într-un asemenea context ce stârnește temeri privind riscul unei anarhii generalizate, Consiliul de Securitate al ONU, SUA și UE au cerut organizarea unor alegeri prezidențiale și legislative libere și transparente până la sfârșitul anului.

Jovenel Moise anunțase luni nominalizarea unui nou prim-ministru, Ariel Henry, al șaptelea de când este președinte, căruia urma să-i încredințeze sarcina de a organiza noi alegeri. Guvernând prin decrete din ianuarie 2020, fără parlament, și cu un mandat a cărui durată era contestată, președintele a inițiat și o reformă constituțională. Un referendum constituțional, prevăzut inițial pentru aprilie, amânat prima dată pe 27 iunie și apoi amânat din nou din cauza pandemiei, este programat pentru 26 septembrie. Obiectivul acestei reforme este sporirea prerogativelor parlamentului.

După asasinarea președintelui Jovenel Moise, Republica Dominicană a anunțat închiderea graniței cu Haiti.

Iunie 2021, cea mai călduroasă lună iunie înregistrată vreodată în America de Nord

​America de Nord a cunoscut în 2021 cea mai fierbinte lună iunie înregistrată vreodată în această regiune, marcată de recorduri excepționale de căldură în Canada, a anunțat miercuri Serviciul european Copernicus (C3S).

În timp ce o vreme caniculară persistă în vestul Americii de Nord, unde s-au înregistrat numeroase recorduri, „iunie 2021 a fost cea mai fierbinte lună iunie raportată pentru America de Nord” de la începutul măsurilor, a precizat Copernicus într-un comunicat.

Iunie 2021 a depășit cu 1,2 grade Celsius media pentru perioada 1991-2020, sau cu 0,15 grade Celsius temperatura cea mai ridicată înregistrată în iunie în această regiune, în 2012, a declarat Carlo Buontempo, directorul C3S, făcând o legătură cu valul de caniculă observat în Canada și o parte a Statelor Unite. „Aceste valuri de căldură nu apar din neant. Ele se produc într-un climat global de încălzire care le fac mai probabile”, a adăugat colegul său, analistul Julien Nicolas. „Valurile de caniculă raportate luna trecută în America de Nord, vestul Rusiei și nordul Siberiei sunt doar ultimele exemple ale unei tendințe care va continua și care este legată de încălzirea globală”, a adăugat el.

În timpul valului de caniculă excepțional care a început la sfârșitul lunii iunie, Canada a doborât de mai multe ori recordul său absolut de temperatură, care a fost stabilit în cele din urmă la 49,6 Celsius la Lytton pe 30 iunie. Această mic sat situat la 250 km nord-est de Vancouver a devenit simbolul acestei crize: după ce a depășit recordul istoric de temperatură, a fost cuprins de incendii care au devastat 90% din teritoriul său. Creșterea și intensificarea valurilor de caniculă în întreaga lume sunt cele mai clare manifestări ale încălzirii globale, legate de activitățile umane. În Europa, iunie 2021 a fost a doua cea mai fierbinte lună iunie înregistrată vreodată, după iunie 2019, potrivit Copernicus, care a evidențiat temperaturi deosebit de ridicate în Finlanda și vestul Rusiei, precum și în regiunea arctică siberiană. Microsoft a emis un avertisment grav de securitate: Faceți update la Windows imediat. ​Microsoft îndeamnă utilizatorii Windows să instaleze imediat un update după ce cercetătorii în securitate au descoperit o vulnerabilitate serioasă a sistemului de operare, anunță CNN.

Breșa de securitate, cunoscută sub numele PrintNightmare, afectează serviciul Windows Print Spooler, avertismentul Microsoft venind după ce cercetătorii au publicat din greșeală un ghid pas cu pas cu privire la exploatarea acesteia.

Compania a avertizat că hackerii pot exploata vulnerabilitatea pentru a instala programe, vizualiza și șterge date și crea noi conturi de utilizator cu acces deplin la sistem. Aceste lucruri oferă hackerilor suficient control asupra calculatoarelor ce folosesc Windows pentru a produce pagube serioase.

Windows 10 nu este singura versiune afectată, Windows 7, pentru care Microsoft a sistat asistența tehnică anul trecut fiind de asemenea vulnerabil. În pofida faptului că Windows a anunțat că nu va mai oferi update-uri pentru Windows 7, compania a lansat un patch pentru sistemul de operare ce a împlinit 12 ani, lucru care subliniază gravitatea vulnerabilității PrintNightmare.

Compania a anunțat că va lansa în curând actualizări care să remedieze problema și pentru Windows Server 2016, Windows 10 versiunea 1607 și Windows Server 2012. „Recomandăm să instalați aceste update-uri imediat”, a avertizat compania.

UE amenință Ungaria cu o procedură de infringement, dacă nu retrage legea care încalcă drepturile LGBT

Președinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a amenințat ieri Ungaria cu lansarea unei proceduri de infringement, în cazul în care Budapesta nu revine asupra unei legi prin care este acuzată de discriminarea lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor și transsexualilor (LGBT), care urmează să intre în vigoare la 8 iulie. “Dacă Ungaria nu își corectează tirul, Comisia își va folosi puterile care-i sunt conferite în calitate de gardian al tratatelor” europene, a amenințat șefa germană a CE în Parlamentul European (PE). Ea a denunțat din nou drept o “rușine” această lege care interzice difuzarea unor conținuturi despre homosexualitate în rândul minorilor. Bruxellesul poate deschide o procedură de infringement cu privire la încălcarea dreptului european, care poate conduce la o sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) și la sancțiuni financiare. O scrisoare de avertisment urmează să fie trimisă în acest sens Budapestei la jumătatea lui iulie, declară surse europene.

Bilanțul victimelor dramei de la Champlain Towers crește la 36 de morți

Echipe de intervenție au găsit alte opt corpuri între dărâmăturile imobilului rezidențial Champlain Towers, care s-a surpat la Surfside, în apropiere de Miami, iar bilanțul a crescut la 36 de morți relatează Reuters. În total, 109 persoane sunt date în continuare dispărute. Un bilanț anterior anunța 28 de morți și 117 dispăruți.

Căutarea altor victime continua, în pofida apropierii furtunii tropicale Elsa - care ar urma să se transforme în uragan la atingerea uscatului, în sudul Floridei.

Regatul Unit: Număr-record de îmbolnăviri de la sfârșitul lui iunie

Regatul Unit a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 de la 29 iunie - 28.773 - și cel mai mare bilanț zilnic al morților din cauza COVID-19 - 37 de decese - din ultimele 28 de zile, relatează Reuters. Bilanțul zilnic al îmbolnăvirilor a crescut marți la 28.773, de la 27.334 luni. În total 86,2% dintre adulții din Regatul Unit au fost vaccinați cu o doză de vaccin antiCOVID, iar 64,3% cu două doze.

Consulul Estoniei la Sankt Petersburg, arestat de FSB

Consulul Estoniei la Sankt Petersburg, în Rusia, a fost arestat în flagrant delict, primind “documente clasificate” de la un cetățean rus, au anunțat serviciile ruse de securitate FSB, pe fondul unei multiplicări a scandalurilor de spionaj între Moscova și Occident. “FSB l-a arestat în flagrant delict pe diplomatul eston Mart Lätte, consul la Sankt Petersburg, în timp ce primea documente clasificate de la un cetățean rus”, au anunțat serviciile ruse de securitate, potrivit agențiilor ruse de presă. “Un asemenea gest este incompatibil cu statutul de angajat diplomatic și are un carcater clar ostil față de Rusia. Măsuri vor fi luate împotriva diplomatului străin, conform normelor dreptului internațional”, a avertizat FSB.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului eston de Externe, Aari Lemmik, a denunțat acuzații “total nefondate” și a catalogat arestarea diplomatului drept o “provocare” rusă. “Este vorba despre un nou exemplu al faptului că Rusia nu vrea relații consulare cu vecinii săi și Uniunea Europeană”, a denunțat ea.Scandaluri de spionaj s-au multiplicat în ultimii ani între Moscova și Occident, odată cu o creștere continuă a unor tensiuni, în urma crizei ucrainene și anexarea Crimeei în 2014. În aprilie, consulul Ucrainei la Sankt Petersburg, Aleksandr Sosoniuk a fost arestat de FSB și acuzat că a încercat să obțină informații secrete. El a fost îndemnat să părăsească teritoriul rus. Rusia este acuzată în numeroase scandaluri de spionaj în mai multe țări europene, care au condus de fiecare dată la expulzări încrucișate de diplomați. Tensiunile sunt extrem de puternice în Europa între Rusia și Cehia, care acuză Moscova de faptul că se află la originea unor explozii sângeroase care au distrus un depozit de muniție pe teritoriul ceh în 2014.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.