Internațional

MOZAIC ȘTIRI INTERNAȚIONALE: Serviciile de informații americane: Peste 140 de fenomene aerospațiale nu pot fi explicate

Ziarul de Vrancea
26 iun 2021 1247 vizualizări

Spionajul american recunoaște într-un raport  că numeroase incidente de tip „OZN” din ultimele două decenii rămân momentan inexplicabile

Serviciile americane de informații arată, într-un raport foarte așteptat, că nu există probe ale existenței extratereștilor, însă recunoaște că nu are nicio explicație cu privire la peste 140 de fenomene înregistrate în perioada 2004-2021, relatează AFP. “Probabil că nu există o singură explicație” a acestor fenomene, se arată în raport, publicat vineri de către Oficiul Directorul Național al serviciilor americane de Informații (ODNI).

“În prezent, nu avem suficiente informații în bazele noastre de date pentru a atribui aceste incidente unor cauze specifice”, se arată în document. Spionajul american recunoaște în acest raport, care înregistrează incidente ce au avut loc din 2004 în 2021, că nu are vreo explicație a peste 140 de fenomene. Toate informațiile culese rămân “larg neconcludente”, precizează spionajul american.

Pentagonul a publicat anul trecut înregistrări video realizate de către piloți din cadrul Marinei americane (US Navy), care surprind “întâlniri” în timpul zborului cu cee ce par a fi OZN-uri. Una dintre aceste înregistrări datează din noiembrie 2004, iar alte două din ianuarie 2015. Congresul a ordonat anul trecut Executivului – după decenii de secret – să informeze marele public cu privire la activitatea unei unități a Pentagonului însărcinată cu studierea acestor fenomene.

Cinci categorii de posibile explicații

Armata americană încearcă să stabilească dacă aceste fenomene ar avea vreo legătură cu amenințări la adresa Statelor Unite. Accelerări ale unor obiecte, filmate de căre piloți, și capacitatea acestor obiecte de a-și schimba direcția sunt dificil de explicat.

Spionajul american se teme de faptul că China sau Rusia testează tehnologii supersonice, care se deplasează de 10, chiar 20 de ori mai repede decât viteza sunetului, foarte manevrabile, potrivit unor oficiali americani citați de presa americană. În acest raport, prezentat Congresului și făcut public vineri, sunt analizate 144 de observări a ceea ce Guvernul numește în mod oficial “fenomene aerospațiale neidentifiicate” (“UAP”, în engleză). “UAP reprezintă în mod clar o problemă de securitatea zborurilor și pot constitui o provocare la adresa securității naționale a Statelor Unite”, se arată în raport.

“Într-un număr limitat de incidente, UAP par să prezinte caracteristici de zbor neobișnuite. Aceste observări ar putea fi rezultatul unor erori ale unor senzori, unei mistificări sau unei percepții greșite a observatorilor și necesită o analiză suplimentară riguroasă”, se arată în document.

În raport se prezintă anumite cazuri UAP dezvăluite de Pentagon, care a publicat o înregistrare video a unor aviatori din cadrul US Navy în care apar avioane misterioase, în largul coastelor de Est și Vest ale Statelor Unite, ale căror viteză și manevrabilitate depășesc tehnologiile aeronautice cunoscute și care nu au niciun mijloc de propulsie sau suprafață de control al zborului vizibile.

În document se stabilesc cinci categorii de posibile explicații – și anume o confuzie radar, fenomene atmosferice naturale, programe de dezvoltare ale Guvernului american sau ale industriei americane, sisteme adverse străine și o categorie largă “altele”. Toate incidentele, cu excepția unuia singur, atribuit unei confuzii radar, rămân neexplicate și urmează să fie analizate mai profund, au declarat oficiali americani sub protecția anonimatului în cadrul unei reuniuni în care s-au prezentat concluziile raportului. În celelalte 143 de cazuri, Guvernul nu a decis dacă fenomenele observate sunt sau nu de origine extraterestră, potrivit oficialilor citați.

Patru biserici catolice incendiate în Canada

Biserici catolice au fost incendiate în teritorii autohtone, în vestul Canadei, unde patru biserici au fost arse după descoperirea a aproximativ 1.000 de morminte anonime în apropierea unor foste pensionate pentru autohtoni, gestionate de către Biserica Catolică în Columbia Britanică. Bisericile St. Ann și Chopaka, situate în teritorii autohtone în Columbia Britanică, au fost “distruse”, a anunțat sâmbătă poliția federală canadiană. Cele două bisericii au fost incendiate la două zile după anunțarea descoperirii altor 750 de morminte anonime pe locul unui fost pensionat administrat de către Biserica Catolică, la Marieval.

Luna trecută, identificarea rămășițelor a 215 copii în apropierea altei instituții de acest fel a șocat și indignat Canada, ilustrând calvarul la care au fost supuși timp de decenii copii autohtoni în instituții școlare administrate de către Biserica Catolică. Anchete sunt în continuare în curs.

Descoperirea mormintelor a reaprins traumatismul trăit de aproximativ 150.000 de copii amerindieni, metiși și inuiți, rupți de familiile, limba și cultura lor și înrolați cu forța, până în anii '90, în 139 de pensionate în întraga Canadă. Mulți dintre acești copii au fost supuși unor rele tratamente și abuzuri sexuale, iar peste 4.000 au fost uciși în acest fel, potrivit unei Comisii de anchetă care a conchis că a avut loc un adevărat “genocid cultural” al Canadei. Premierul canadian Justin Trudeau a prezentat vineri scuze din partea țării, l-a îndemnat pe Papa Francisc să facă la fel și nu a exclus ipoteza unei anchete penale. Justin Trudeau a revenit îndelung, într-o conferință de presă, asupra “erorilor teribile” ale Candei, care a exercitat timp de multe secole o controversată politică de asimilare forțată a primelor națiuni.

Anglia: Documente clasificate în domeniul apărării, găsite pe stradă

Ministerul britanic al Apărării a anunțat ieri faptul că a lansat o anchetă după ce “un membru al publicului” a descoperit documente “sensibile” - aproximativ 50 de pagini, marți, în spatele unei stații de autobuz, în sudul Angliei, inclusiv despre trecerea recentă a unui distrugător din cadru Marinei Regale britanice (Royal Navy) prin largul Crimmei. “Ministerul Apărării a fost informat cu privire la un incident în care documente sensibile referitoare la apărare au fost găsite de către un membru al publicului”, a anunțat un purtător de cuvânt al ministerului, precizând că această pierdere a fost semnalată de către un angajat.

Potrivit BBC, aceste docmente - clasificate -, în total aproximativ 50 de pagini, inclusiv corespondență și prezentări în PowerPoint - au fost găsite marți dimineața în spatele unei stații de autobuz, în Kent. Unele documente evocă o prezență britanică în Afganistan după retragerea forțelor internaționale.

Alte documente privesc o posibilă reacție a Rusiei față de trecerea, miercuri, a unei nave Royal Navy, HMS Defender, la Marea Neagră, în largul Peninsulei ucrainene Crimeea, anxată de Rusia în 2014. Armata rusă a anunțat că a tras focuri de avertisment împotriva distrugătorului britanic. Guvernul britanic a dezmințit însă acest lucru și a evocat “exerciții de tir” rusești și “o trecere nevinovată prin apele teritoriale ucrainene”. Potrivit acestor documente, Guvernul a luat în calcul o eventuală reacție agresivă a Rusiei.

Moscova înregistrează un “record” de morți din cauza covid-19

Moscova a anunțat ieri un număr-”record” de morți din cauza covid-19 în ultimele 24 de ore, care arată că situația continuă să se degradeze în Rusia - lovită în plin de varianta indiană (delta) a SARS-CoV-2, relatează AFP.

Potrivit unor date oficiale, capitala Rusiei a înregistrat 144 de morți din cauza covid-19 în 24 de ore - cel mai grav bilanț zilnic de la începutul pandemiei. Moscova era sâmbătă al doilea cel mai afectat oraș, după Sankt Petersburg, care a anunțat un “record” de 107 morți din cauza covid-19. În întreaga țară, 20.538 de persoane s-au îmbolnăvit de covid-19 în ultimele 24 de ore, iar bilanțul total oficial a crescut la 5,4 milioane de la începutul pandemiei. De asemenea, 599 de persoane au murit din cauza covid-19, iar bilanțul total oficial a crescut la 133.282 de decese.

Primarul Moscovei Serghei Sobianin a anunțat că aproape 2.000 de persoane sunt spitalizate zilnic în capitală din cauza contaminării cu noul coronavirus. “Am mobilizat 20.000 de paturi, dintre care 14.000 dunt ocupate în prezent. Este mult”, a dezvăluit el sâmbătă la televiziune.

Rusia, una dintre cele mai afectate țări din lume de pandemie, este lovită în plin, de câteva săptămâni, de varianta indiană (delta) a SARS-CoV-2, mai contagioasă și care îngrijorează în întreaga lume. Moscova a reintrodus în ultimele săptămâni restricții precum o revenire la munca la distanță - obligatorie - a unei părți a angajaților, vaccinarea obligatorie a salariaților din sectorul serviciilor și înființarea unui pașaport sanitar pentru a te duce la restaurant.

Însă, o carantină generală, ca în primăvara lui 2020, nu este avută, pentru moment, în vedere în acest oraș cu peste 12 milioane de locuitori. În afară de Moscova, Sankt Petersburgul, al doilea cel mai important oraș din Rusia, foarte frecventat de turiști și gaza unor meciuri de fotbal Euro-2020, este de asemenea unul dintre epicentrele epidemiei.

Ministrul britanic al Sănătății a demisionat după ce și-a sărutat amanta

Ministrul britanic al Sănătății Matt Hancock a demisionat după ce a încălcat normele referitoare la distanțarea socială, sărutându-și o colegă.

Într-o scrisoare adresată premierului, el a afirmat că Guvernul datorează oamenilor care au sacrificat atât de multe în timpul acestei pandemii onestitate, atunci când i-a dezamăgit. Boris Johnson a declarat că îi pare rău că a primit o astfel de demisie. Demisia vine după ce The Sun a publicat fotografii cu Hancock sărutând-o pe consiliera Gina Coladangelo. Ambii sunt căsătoriți. Conform publicației, fotografiile au fost făcute în interiorul Departamentului Sănătății, în data de 6 mai, perioadă în care contactul cu persoane din afara familiei reprezenta o încălcare a normelor de distanțare socială impuse în contextul pandemiei.

Peste 3,9 milioane de persoane au murit din cauza pandemiei în întreaga lume

3.903.064 de persoane au murit din cauza pandemiei de coronavirus în întreaga lume de la finalul anului 2019, conform unui bilanț stabilit sâmbătă de AFP. Cele mai multe decese s-au înregistrat în SUA (603.523). Brazilia este pe locul doi, cu 511.142 de decese, urmată de India (393.310), Mexic (232.068) și Peru (191.286).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.