Internațional

MOZAIC ŞTIRI INTERNAŢIONALE: Londra afirmă că decizia folosirii agentului neurotoxic a fost luată de Putin

Ziarul de Vrancea
23 apr 2018 821 vizualizări

Trei studenți la cinematografie, dați dispăruți de cinci săptămâni, au fost asasinați de o grupare criminală, trupurile lor fiind dizolvate în acid, au anunțat luni autoritățile judiciare din statul Jalisco, în vestul Mexicului

Cei trei studenți au dispărut în timp ce se întorceau de la o filmare în afara orașului Guadalajara, în cadrul studiilor la universitate. Daniel Diaz, 20 de ani, Marco Avalos, 20 de ani, și Salomon Aceves Gastelum, 25 de ani, au fost răpiți, torturați și apoi executați, după care corpurile lor neînsuflețite au fost dizolvate în acid, au transmis luni anchetatorii. "Cadavrele lor au fost dizolvate în acid pentru a nu mai rămâne nicio urmă", au spus investigatorii.Testele ADN au permis identificarea anumitor resturi umane ca fiind ale lor într-o casă unde săptămâna trecută au fost găsite mai multe butoaie cu acid. Potrivit unor martori, studenții ar fi fost răpiți de un grup de 6-8 bărbați, care i-ar fi forțat să urce în mașinile lor. Dispariția tinerilor a declanșat mai multe manifestații în țară, iar regizorii mexicani celebri Guillermo del Toro și Alfonso Cuaron, laureați cu Oscar, și-au exprimat sprijinul pentru studenți. Responsabila cu ancheta, Lizette Torres, a spus că asasinatele au fost comise fără îndoială de cartelul Noua Generație din Jalisco, o grupare criminală puternică ce acționează în regiune. Nu există indicii care să arate că studenții "ar fi avut vreun fel de legătură cu acest cartel", a spus ea într-o conferință de presă. Anchetatorii consideră totuși că un apropiat al victimelor a fost implicat într-un cartel rival și că studenții ar fi fost uciși ca act de răzbunare.Peste 33.000 de persoane sunt date dispărute în Mexic, iar cazurile de dispariție sunt rar rezolvate, într-o țară în care peste 90% din crime rămân nepedepsite.

Primul transplant de penis și de scrot din lume a fost realizat în SUA

O echipă americană de doctori a realizat cu succes primul transplant de penis și scrot din lume, informează BBC. Chirurgii de la Universitatea Johns Hopkins, Maryland, au operat un soldat care a fost rănit de o bombă în Afganistan.  Ei au folosit organe genitale masculine și o parte din peretele abdominal care au fost transplantate de la un donator decedat.  Specialiștii spun că soldatul ar trebui să își recapete funcțiile sexuale, ceea ce era imposibil în cazul unei reconstrucții a penisului. Echipa de 11 chirurgi a realizat transplantul în 14 ore, pe 26 martie. Este prima operație pe un veteran de război rănit la datorie și primul transplant complet de țesut care include scrot și zona inghinală.Doctorii au precizat că testiculele nu au fost transplantate, din considerente etice. Dr. WP Andrew Lee, șeful secției de chirurgie plastică și reconstructivă de la Universitatea Johns Hopkins, spune că astfel de răni în zona genitală nu sunt mediatizate și speră ca militarul să se recupereze între 6 la 12 luni.Echipa medicală a mai precizat că Universitatea a aprobat 60 de astfel de operații de tranplant genital ca parte a unui program. Primul transplant de penis în Statele Unite a avut loc în 2016, la General Hospital din Boston.  În 2014, chirurgi sud-africani au realizat cu succes primul transplant de penis din lume.

Atacatorul din Toronto a cerut polițiștilor să îl ucidă

Bărbatul care a intrat cu o dubă în pietoni în Toronto, ucigând 10 persoane și rănind alte 15, a frecventat în liceu un program pentru elevi cu nevoi speciale, acolo unde putea fi văzut pe holuri mergând cu capul plecat și cu palmele strânse, conform foștilor colegi. De asemenea, în timpul confruntării de după incident, el le-ar fi cerut polițiștilor să îl omoare, scrie Reuters.

Poliția a informat că Alek Minassian, în vârstă de 25 de ani, a fost arestat la 26 de minute după incident. Un videoclip postat de un martor, difuzat pe canalul canadian CBC, îl arată pe bărbat cum are un obiect îndreptat spre polițist care îl somează să se culce la pământ. Minassian poate fi auzit spunând „Omoară-mă!”. Shereen Chami, fostă colegă cu Minassian, a declarat că el nu era o persoană violentă. Ea a adăugat că Minassian făcea parte dintr-un program pentru elevi cu nevoi speciale. Chami își amintește cum Minassian mergea pe holuri cu mâinile strânse și cu capul plecat. „Nu era o persoană socială, dar din ce îmi amintesc, era inofensiv”, a precizat ea.Alți doi colegi au declarat că au frecventat programul pentru elevi speciali împreună cu Minassian. Termenul de „nevoi speciale” este folosit în sistemul de educație canadian pentru a face referire la dificultăți comportamentale și de a învăța precum și dizabilități fizice.Poliția a declarat că Minassian nu le era cunoscut și că motivele sale rămân încă necunoscute. Șeful poliției, Mark Saunders, a declarat că acțiunile lui Minassian „par cu siguranță intenționate”.

Cu ce mâncare îl așteaptă sud-coreenii pe dictatorul Kim Jong Un     

 

Liderul nord-coreean Kim Jong Un va fi servit cu un fel elvețian la cina din cursul summitului cu președintele sud-coreean Moon Jae-In, o încercare evidentă de a-i aminti anii de școală, scrie BBC News.Kim a studiat în Elveția, o informație niciodată confirmată în mod oficial. În meniu figurează și un fel cu pește de mare, în onoarea lui Moon, care să-i amintească portul Busan, localitatea sa natală. Summitul de vineri este primul de acest fel din 2007. Produsele și rețetele provin din ambele țări, a anunțat Sudul, care găzduiește reuniunea. Tăiței reci, un fel nord-coreean tradițional, vor fi preparați, la sud de Zona Demilitarizată (DMZ), de către un bucătar șef de la celebrul restaurant Okryu Gwan din Phenian, la solicitarea lui Moon. Felul din cartofi prăjiți pregătit pentru Kim se numește rösti. Munbaeju, un lichior distilat originar din Nord, dar care este produs și în Sud, va fi servit la summit, a confirmat Guvernul sud-coreean într-o postare în coreeană pe pagina de Facebook a președinției. Moon va fi servit cu un pește de mare John Dory copt, consumat în mod obișnuit la Busan.Summitul are loc în urma unor eforturi diplomatice în centrul cărora se află o negociere vizând programul nuclear nord-coreean de înarmare.Seulul este cunoscut prin marcarea unor puncte de vedere politice prin mâncarea pe care o servește liderilor politici ce vin în vizită.Atunci când președintele american Donald Trump a vizitat Coreea de Sud, în 2017, felul pregătit pentru el a inclus crevete pescuite în apropierea insulelor disputate de Sud și Japonia.

 

Un bodyguard al lui ben Laden primește ajutor social 1.168 de euro pe lună în Germania

Un tunisian care i-ar fi asigurat protecția lui Osama ben Laden trăiește în Germania din 1997 și primește un ajutor social în valoare de 1.168 de euro pe lună, scrie BBC News. Suma a fost dezvăluită de către un guvern regional, după ce Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) l-a interpelat cu privire la acest bărbat, cunoscut drept Sami A. Presa germană nu dezvăluie însă numele bărbatului, din motive de confidențialitate. Însă el neagă orice legături cu jihadismul. O deportare a sa în Tunisia a fost exclusă, de teama faptului că ar putea fi torturat.Ben Laden a condus rețeaua jihadistă Al-Qaida și a aprobat atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 în Statele Unite. El a fost împușcat morttal de către forțele speciale americane în Pakistan, în 2011.Cel puțin trei dintre piloții sinucigași care au comis atentatele de la 11 septembrie au fost membri ai unei celule Al-Qaida din Hamburg, în nordul Germaniei.

Potrivit unor depoziții ale unor martori într-un peoces antiterorist din 2005, Sami A a fost, timp de câteva luni, în 2000, o gardă de corp a lui ben Laden, în Afganistan. El neagă aceste acuzații, însă judecători din Düsseldorf i-au crezut pe martorii. Sami A a fost anchetat cu privire la presupuse legături cu Al-Qaida în 2006, însă nu a fost inculpat. El locuiește împreună cu soția sa, o germană, și cei patru copii la Bochum, în vestul Germaniei. După ce a obținut un permis de reședință temporrară în Germania, în 1999, el a urmat mai multe cursuri în domeniul tehnologiei și s-a mutat în acest oraș în 2005.Cererea de azil i-a fost respinsă în 2007, după ce autoritățile l-au catalogat drept o amenințare la adresa securității. El se prezintă zilnic la un post de poliție.Potrivit Guvernului german, presupuși jihadiști riscă să fie supuși torturii în țări din Nordul Africii. Tunisia și vecinii ei arabi nu se află pe o listă cu țări de origine considerate sigure, în care pot fi expulzați migranți.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.