Internațional

MOZAIC ȘTIRI INTERNAȚIONALE: Fanii lui Trump, dezamăgiți: Kennedy nu a înviat miercuri

Ziarul de Vrancea
3 nov 2021 1266 vizualizări

Sute de adepți QAnon s-au adunat în Dallas pentru a-l aștepta pe John F. Kennedy, asasinat în 1963, să apară și să îl reinstaleze la putere pe Donald Trump

Sute de susținători QAnon s-au adunat la Dallas așteaptând apariția lui John F. Kennedy și JFK Jr., despre care cred că ar ajuta apoi la reinstalarea la putere a fostului președinte Donald Trump.

Potrivit celei mai noi conspirații a cultului de susținători ai lui Donald Trump, QAnon, fostul președinte american John Fitzgerald Kennedy, asasinat în 1963, și fiul său, JFK Jr., decedat în 1999, ar fi urmat să apară, miercuri, la Dealey Plaza, acolo unde JFK a fost asasinat. Primul val de susținători s-a adunat luni seară în centrul orașului Dallas, când un alt val de susținători s-a adunat a doua zi lângă Dealey Plaza.

Potrivit Newsweek, o postare a unui adept QAnon extrem de popular a spus că, după ce Trump va fi repus în funcția de președinte, va demisiona, astfel încât JFK Jr. să poată deveni președinte. Postarea a susținut, de asemenea, că fostul consilier pentru securitate națională Michael Flynn va fi numit vicepreședinte al lui JFK Jr., făcându-l pe Trump „Regele Regilor”.

Jared Holt, rezident la Digital Forensic Research Lab al Atlantic Council, a declarat pentru Dallas Morning News că a fost surprins de participarea uriașă a susținătorilor. „Sincer, sunt oarecum șocat de câți oameni s-au prezentat pentru asta”, a spus Holt. „Aceasta nu a fost o credință larg răspândită, nici măcar printre adepții QAnon”, a mai afirmat el.

Holt a mai spus că faptul că un număr mare de oameni au fost capabili să se „mobilizeze în masă” din cauza unei teorii a conspirației este îngrijorător.

JFK Jr. a murit în 1999 împreună cu soția și cumnata sa, după ce avionul lor s-a prăbușit în Oceanul Atlantic, lângă Martha’s Vineyard.

JFK Jr. este o figură populară în comunitatea QAnon de ani de zile. În 2019, unii membri credeau că se va întoarce pe 4 iulie ca vicepreședinte al lui Trump, potrivit Forbes.

Susținătorul QAnon, Micki Larson-Olson, a susținut că atât JFK Jr., cât și tatăl său sunt încă în viață, iar fostul președinte va ajuta la inaugurarea administrației Trump-JFK Jr. „Dacă nu merge așa cum cred eu, este în regulă. Ne vom da seama că nu a fost momentul potrivit”, a spus Larson-Olson.

Papa numește prima femeie la conducerea Guvernatoratului Vaticanului

Papa Francisc a numit joi prima femeie la conducerea Guvernatoratului Vaticanului, sora franciscană Raffaella Petrini, continuându-și eforturile de a atinge o mai mare egalitate de gen în Biserică, relatează AFP.

În calitate de secretar general al guvernatoratului, călugărița italiană în vârstă de 52 de ani va fi responsabilă de supravegherea operațiunilor administrative, inclusiv a Muzeelor ​​Vaticanului, a oficiului poștal și a poliției. Ea devine de asemenea femeia cu cea mai înaltă funcție din cel mai mic stat din lume.

Potrivit ziarului online National Catholic Reporter, acest rol a fost ocupat în mod tradițional de un episcop.

Francisc, în vârstă de 84 de ani, a spus în mai multe rânduri că vrea ca femeile să joace un rol mai important în Biserica Catolică. În ianuarie, el a modificat legea pentru a le permite să citească liturghii, de a fi slujitori de altar și distribuitori de împărtășanie, fără a spune însă că această schimbare le-ar putea deschide într-o zi ușa femeilor ca să devină preoți.

În februarie, a numit o femeie subsecretar al sinodului episcopilor, prima care a ocupat funcția cu drept de vot într-un organism care studiază problemele doctrinare majore.

Prima pastilă exclusiv împotriva COVID-19, autorizată în Occident

Agenția de Reglementare a Medicamentelor și a Produselor de Sănătate din Marea Britanie a autorizat molnupiravir pentru tratamentul formelor ușoare-moderate de COVID-19 la adulții cu un test de diagnostic pozitiv SARS-CoV-2 și care au cel puțin un factor de risc pentru evoluția către o formă severă a bolii. Cererile de autorizare depuse de MSD în atenția altor agenții de reglementare, inclusiv către FDA și Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), sunt în evaluare. “MSD lucrează în mod activ pentru a depune cereri similare și către alte agenții de reglementare din întreaga lume”, transmite compania producătoare. „Ca terapie orală, molnupiravirul vine în completarea gamei de vaccinuri și terapii utilizate până acum pentru a contracara pandemia de COVID-19”, a afirmat dr. Dean Y. Li, vicepreședinte executiv și președinte al MSD Research Laboratories. „Suntem foarte recunoscători medicilor investigatori, pacienților și familiilor lor pentru contribuția esențială avută în studiul MOVe-OUT care a făcut posibilă această autorizare”, a adăugat el.

Autorizarea se bazează pe rezultate pozitive din analiză intermediară a studiului clinic de fază 3, care a evaluat molnupiravir 800 mg, administrat de două ori pe zi la pacienți cu forme ușoare-moderate de COVID-19 (confirmat printr-un test PCR) care nu sunt spitalizați, cu simptome care au debutat în intervalul de cinci zile anterior randomizarii în studiu și care au cel puțin un factor de risc pentru o evoluție către o formă severă a bolii COVID-19 și spitalizare (de exemplu, afecțiuni cardiace, diabet).

„Credem că fiecare zi câștigată ar putea salva vieți și limita evolutia severa a bolii și a poverii globale reprezentată de această pandemie”, a declarat Wendy Holman, director executiv, Ridgeback Biotherapeutics, adăugând: „Este extraordinar că am ajuns la acest moment cheie și că putem să arătăm că efortul exceptional depus de colaboratori, pacienți, medici, de echipa noastră și sacrificiile personale au atins acum acest obiectiv important. De asemenea, este îmbucurător să vedem că prima autorizare la nivel global are loc în Marea Britanie, chiar locul în care i-a fost administrat molnupiravir primului voluntar curajos.”

MSD se angajează să ofere acces în timp util la molnupiravir la nivel global, strategia companiei incluzând investiții cu risc pentru a produce milioane de doze necesare curelor de tratament; stabilirea diferențiată a prețului de comercializare, în funcție de capacitatea financiară a țărilor de a lupta cu pandemia conform clasificarii Bancii Mondiale; semnarea de acorduri de achiziție cu guvernele; acordarea de licență voluntară producătorilor de medicamente generice și către Medicines Patent Pool pentru a face varianta generică a molnupiravir disponibilă în țările cu venituri mici și medii, în urma autorizărilor de punere pe piață sau a aprobărilor locale.

Conform MSD, anticipând rezultatele studiului clinic și a potențialului de autorizare de punere pe piață, MSD a investit la risc în producția de Molnupiravir și se așteaptă să producă peste 10 milioane de cure de tratament până la sfârșitul anului 2021 și cel puțin 20 de milioane de cure în 2022.

Cazul Baldwin: Un avocat vorbește despre un sabotaj

Unul dintre avocații armurierului producției „Rust”, unde actorul Alec Baldwin a împușcat fatal directorul de imagine, a spus miercuri că e de părere că cineva a încercat să saboteze filmările punând un glonț adevărat în cutia cu muniție falsă. „Cum a ajuns pe platou un glonț adevărat și cine a pus acel glonț pe platou?”, s-a întrebat Jason Bowles, unul dintre avocații armurierului Hannah Gutierrez-Reed, în cadrul „Today” de la NBC. La interviu a participat și Robert Gorence, alt avocat al ei. „Exista o cutie cu gloanțe false etichetată «dummy». Nu știm dacă glonțul adevărat a venit din acea cutie. Presupunem că cineva a pus un glonț adevărat în acea cutie”, a spus Bowles.

Avocatul nu a oferit dovezi pentru a-și susține teoria, însă a vehiculat o posibil mobil. Membri ai echipei de filmare au plecat de pe platou în ziua de dinaintea incidentului fatal. Bowles a spus că o terorie plauzibilă este aceea că cineva „care ar vrea să saboteze platoul de filmare, care ar dori să dovedească ceva, ar vrea să spună că e nemulțumit, nefericit” a pus un glonț adevărat sau gloanțe adevărate în cutia cu gloanțe oarbe.

Lane Luper, asistent de imagine, a demisionat cu o zi înainte de incident, spunând într-un e-mail că procedurile de siguranță erau „iresponsabile” în timpul filmării duelurilor pentru lungmetraj. Luper a mai spus că au existat două descărcări accidentale de armă pe platoul de filmare.

Alți membri ai echipei au părăsit platoul din motive de siguranță, inclusiv un rateu al unei arme de recuzită, a declarat o sursă pentru NBC News. Avocații lui Gutierrez-Reed au spus că în ziua incidentului, pistolul a rămas nesupravegheat timp de două ore. Ea a pregătit arma de recuzită, a luat prânzul și a început să își îndeplinească îndatoririle de asistent de recuzită. „Avea două roluri pe acel platou de filmare”, a explicat Bowles. „Hannah a fost angajată pe două posturi, ceea ce îi făcea extrem de dificil să se concentreze pe munca ei de armurier”, au transmis avocații. „Întreg platoul de producție a devenit nesigur din cauza mai multor factori, inclusiv lipsa de ședințe privind siguranța”.

Surse apropiate producției au declarat vineri pentru NBC News că este o practică obișnuită ca un armurier precum Gutierrez-Reed să aibă și alte responsabilități în echipa de recuzită. Iar în cazul ei, la „Rust”, lucrase doar două zile la recuzită și nu a avut sarcini duale în aceeași zi.

Circumstanțele în care a avut loc incidentul din New Mexico sunt anchetate, iar până în prezent nimeni nu a fost pus sub acuzare.

Pandemia în Europa: 500.000 de morți până în februarie

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) trage un semnal de alarmă cu privire la ritmul “foarte îngrijorător” al transmiterii COVID-19, în prezent, în Europa, care ar putea conduce la o jumătate de milion de morți suplimentare pe continent până în februarie. “Suntem, din nou, epicentrul”, a deplâns joi, într-o conferință de presă online, diectorul OMS Europa Hans Kluge. “Ritmul actual al transmiterii (COVID-19) în cele 53 de țări din regiunea europeană (a OMS) este îngrijorător”, a apreciat el. “Dacă rămânem pe această traiectorie, am putea să avem altă jumătate de milion de morți din cauza COVID-19 în regiune până în februarie”, a tras el un semnal de alarmă.

OMS explică această creștere a numărului cazurilor de COVID-19 printr-o combinație între o vaccinare insufcientă și o relaxare a măsurilor împotrva epidemiei. Potrivit unor date OMS Europa, spitalizările din cauza COVID-19 “s-au dublat în decurs de o săptămână”.

Numărul cazurilor noi pe zi este în creștere de aproape șase săptămâni la rând în Europa, iar numărul deceselor zilnice este în creștere de un pic mai mult de șapte săptămâni consecutive - aproximativ 250.000 de îmbolnăviri și 3.600 de morți zilnice, potrvit datelor ofciale ale țărilor, compilate de AFP.

Actuala creștere este alimentată de Rusia, care a înregistrat 8.162 sde morți din cauza COVID-19 în ultimele șapte zile, Ucraina (3.819 de morți) și România (3.100 de morți), potrivit acestor date. OMS îndeamnă la o continuare a folosirii masive a măștii de protecție împotriva epidemiei.

“Proiecții fiabile arată că dacă ajungem la un nivel de utilizare de 95% a măștilor în Europa și în Asia, vom putea salva până la 188 000 de vieți din jumătatea de milion de vieți pe care riscăm să le pierdem până în februarie 2022”, subliniază Kluge.

Brigitte Bardot, condamnată la 20.000 de euro amendă pentru injurii publice

Actrița Brigitte Bardot, care i-a calificat în 2019 pe locuitorii din Reunion, insulă franceză din Oceanul Indian, drept “autohtoni care și-au păstrat genele de sălbatici”, a fost condamnată joi la 20.000 de euro amendă pentru injurii publice. Bruno Jacquelin, atașatul de presă al actriței franceze, urmărit penal pentru complicitate la injurii publice, a fost la rândul său condamnat de justiție la 4.000 de euro amendă.

Brigitte Bardot, în vârstă de 85 de ani, a făcut aceste remarci într-o scrisoare adresată în 2019 prefectului insulei Reunion.

La cererea angajatorului său, Bruno Jacquelin a transmis scrisoarea mai multor mass-media, inclusiv AFP. Pe 7 octombrie, în timpul procesului, parchetul a cerut o amendă de 25.000 de euro împotriva actriței și 5.000 de euro împotriva colaboratorului său.

Creatoare a unei fundații care-i poartă numele și care se ocupă de protecția animalelor, Brigitte Bardot i-a trimis în martie 2019 o scrisoare deschisă lui Amaury de Saint-Quentin, pe atunci prefect al insulei franceze Reunion.

Susținând că este “invadată de scrisori care denunță actele de barbarie pe care locuitorii din Reunion le comit asupra animalelor”, Brigitte Bardot a declarat că “autohtonii și-au păstrat genele de sălbatici”. De asemenea, ea a comparat Reunion cu o “insulă a diavolului”, având “o populație degenerată încă impregnată de tradițiile barbare din care își trage rădăcinile”.

Aceste remarci au provocat reacții de indignare pe insula franceză. Annick Girardin, pe atunci ministru francez pentru Teritoriile de peste mări, i-a trimis o scrisoare deschisă actriței. “Rasismul nu este o opinie, este o infracțiune”, a afirmat ea.

Germania: Femeie, condamnată la închisoare pe viață după ce și-a ucis 5 copii

O femeie din orașul Solingen în vestul Germaniei a fost condamnată joi la închisoare pe viață după ce a fost găsită vinovată de uciderea a cinci dintre cei șase copii ai săi, toți cu vârste cuprinse între unu și opt ani. Tribunalul din orașul Wuppertal (vest) a recunoscut “circumstanțe agravante” și a condamnat-o pe femeie, în vârstă de 28 de ani, la cea mai grea pedeapsă în Germania. Acest lucru exclude practic eliberarea ei înainte de cel puțin 15 ani.

Potrivit rechizitoriului, drama a avut loc pe 3 septembrie 2020, în apartamentul familiei din Solingen, lângă Wuppertal. Femeia a pus ceva în băutura copiilor ei în timpul micului dejun pentru ca ei să adoarmă.

Fiul cel mare al femeii a supraviețuit acțiunilor mamei sale, nefiind acasă. În timpul procesului, acuzarea a susținut că ea a sedat mai întâi copiii și apoi i-a înecat sau i-a sufocat pe rând.

Polițiștii anchetatori cred că văzând o fotografie a soțului ei cu o nouă parteneră a fost incidentul ce a motivat crima care a șocat Germania. Apoi ea i-a trimis un mesaj că nu-i va mai vedea pe copii din nou.

Judecătorul la rândul său a urmat pe deplin teza parchetului, potrivit căreia acuzata Christiane K. și-ar fi ucis copiii mai ales din “decepție, furie și disperare”. Lumea ei s-a prăbușit după ce a descoperit o fotografie a soțului său - de care era despărțită de un an - împreună cu noua sa parteneră.

“Viața ei s-a schimbat dramatic în acel moment”, a declarat președintele tribunalului Jochen Kötter. “Ea nu a putut să suporte” și a vrut să-și pedepsească soțul, a adăugat el. Corpurile copiilor au fost descoperite în paturile lor la 3 septembrie anul trecut. Femeia a insistat că un intrus a pătruns în casa ei, a legat-o și a forțat-o să trimită mesaje chat înainte de uciderea copiilor. Experți psihiatri nu au găsit nicio dovadă a unei boli mintale grave. Apărarea a cerut eliberarea pe motiv că rămân îndoieli dacă clientul său a comis crimele.

Instanța a constatat că Melina, 1 an, Leonie, 2 ani, Sophie, 3, Timo, 6 și Luca, în vârstă de 8 ani, au fost uciși de mama lor, care ulterior s-a aruncat în fața unui tren în gara centrală din Dusseldorf dar a supraviețuit tentativei de suicid. Ea își trimisese fiul cel mare, care a supraviețuit nevătămat, la bunica sa.

Germania înregistrează un “record” de cazuri de COVID-19 în 24 de ore

Germania a înregstrat joi un număr-record de 33.949 de cazuri de COVID-19 în 24 de ore, potrivit Institutului Robert Koch.

Precedentul “record” s-a înregistrat la 18 decembrie 2020 - 33.777 de infecții.

În total, peste 4,6 milioane de persoane s-au infectat cu noul coronavirus de la începutul epidemiei în Germania, o țară care se confruntă cu un al patrulea val “masiv” ce afectează mai ales persoane nevaccinate împotriva COVID-19.

Ministrul german al Sănătăți Jens Spahn a îndemnat la o înăsprire a măsurilor, în vederrea unei controlări a celui de-al patrulea val COVID-19, subliniind că paturile la terapie intensivă încep, din nou, să lipsească.

Germania a înregistrat în medie 19.702 de cazuri zilnic în ultima săptămână, un bilanț pe care nu l-a mai atins de la sfârșitul lui aprilie.

“Recordul” absolut de cazuri zilnice, ca medie pe săptămână, a fost de 25.524, în săptămâna 16-22 decembrie 2020.

De asemenea, 165 de morți din cauza COVID-19 au fost înregistrate joi de către RKI, iar numărul total al morților din cauza COVID-19 a crescut la 96.192.

“Situația este gravă”, a avertizat la postul ZDF Helge Braun, mâna dreată a Angelei Merkel al cancelarie.

“Constatăm deja o ocupare masivă (în spitale) în Turingia și Saxonia”, două regiuni deosebit de afectate a anunțat el.

“Important este ca cetățenii să înțeleagă că iarna va fi, din nefericire, din nou problematică”, avertizează acest medic de formație, care îi îndeamnă pe germani la “prudență”.

Acest val intervine într-o perioadă politic delicată pentru Germania.

Partidul Social-Democrat (SPD), care a obținut o victorie în alegerile legislative de la 26 septembrie, negociază formarea unui Guvern cu Verzii și Partidul Liberal (FDP) la începutul lui decembrie.

Până atunci, Guvernul conservator al Angelei Merkel, care se retrage din politică după 16 ani de putere, expediază afacerile curente.

Liderul Bisericii Ortodoxe, operat pe cord în Statele Unite

Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului a fost operat miercuri la New York, unde medicii americani i-au montat un stent, în timpul celei de-a doua internări a liderului Bisericii Ortodoxe de la începutul vizitei sale în Statele Unite. Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului, liderul spiritual al celor 250 de milioane de credincioși ortodocși din lumea întreagă, “a fost supus unei operații reușite, ce a constat în plasarea unui stent, la Spitalul Mount Sinai din New York”, a anunțat arhidioceza Bisericii ortodoxe grecești din Statele Unite.

Patriarhul Bartolomeu I a fost internat în acest spital din Manhattan miercuri după-amiază pentru analize ale vaselor sangvine, ce vizau evaluarea necesității unei astfel de intervenții chirurgicale, anunțase aceeași arhidioceză. Montarea unui stent este o procedură obișnuită, ce permite restabilirea fluxului sangvin către artere coronariene obturate.

În vârstă de 81 de ani, patriarhul Bartolomeu I, care locuiește în Turcia, petrecuse deja o noapte la un spital din Washington pe 24 octombrie, la începutul vizitei sale în Statele Unite. Arhidioceza explicase atunci că a fost vorba despre o măsură de precauție, întrucât liderul spiritual ortodox se simțea obosit după un zbor lung cu avionul. În ziua următoare, Bartolomeu I a fost primit, așa cum era prevăzut, de președintele Joe Biden la Casa Albă.

Toate persoanele de la bordul avionului de tip An-12 prăbușit în Siberia, moarte

Un avion de transport de tip An-12 care s-a prăbușit la aterizare în Siberia și a luat foc s-a soldat cu moartea tuturor celor cincipână la șapte persoane care se aflau la bord, au anunțat autoritățile locale, relatează AFP. Aeronava a “dispărut de pe raradre” în timp ce se afla în faza de aterizare, în apropiere de orașul Irkuțk, în Siberia, a anunțat într-un comunicat publicat pe Telegram miercuri Ministerul pentru Situații de Urgență. Guvernatorul Igor Kobzev a declarat presei că nu există niciun supraviețuitor și a adăugat că erau “cinci până la șapte persoane la bord”.

Agenția rusă a Aviației Civile Rosaviatsia a anunțat că aeronava era exploatată de către o companie din Belarus și revenea de la o livrare cargo în Ciukotka, în Extremul Orient rus. Ministerul belarus al Transporturilor a anunțat într-un comunicat că la bord se aflau doi ruși, doi ucraineni și trei belaruși. El precizează că avionul s-a prăbușit în timp ce ateriza în condiții meteorologice “dificile”. Avioanele de tip Antonov au fost concepute în epoca sovietică și sunt folosite în continuare în Rusia în kisiuni militare și civile. Marile companii ruse s-au aliniat standardelor occidentale în domeniul securității, însă accidente aeriene rămân frecvente în Rusia, în care există în continuare o flotă regională învechită. În septembrie, un accident în care a fost implicat un An-26 s-a soldat cu șase morți la habarovsk, în Extremul Orient rus. În iulie, un avion de același tip, în Peninsula Kamceatka, s-a soldat cu 28 de morți.

Vaccinul anti-HPV reduce cu aproximativ 90% cazurile de cancer de col uterin

Vaccinul anti-HPV (Virusul Papilloma Uman) reduce cu aproximativ 90% cazurile de cancer de col uterin, arată primele date din lumea reală publicate în revista Lancet. Aproape toate cancerele sunt cauzate de virusuri, iar speranța este aceea că vaccinarea ar putea elimina în mare măsură boala. Cercetătorii au spus că succesul înseamnă și că cele vaccinate vor trebui să facă mult mai puține teste Papanicolau. Vaccinul este recomandat fetelor cu vârste de peste 11 ani.

În Marea Britanie, vaccinul este oferit fetelor cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani, iar din 2019 este disponibil și pentru băieți.

Ministrul român al Sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat în septembrie că vaccinarea gratuită anti-HPV a fost extinsă până la 18 ani. Potrivit unui ordin de ministru aprobat, a fost extinsă grupa de vârstă pentru vaccinarea gratuită anti-HPV astfel încât să fie incluse fetele cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Până acum, vaccinarea anti-HPV se realiza gratuit doar pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani. Studiul a urmărit ce s-a întâmplat după ce vaccinul a fost introdus pentru fetele din Anglia în 2008. Acele fete sunt acum adulți cu vârste de peste 20 de ani. Studiul a arătat o reducere atât în apariția de leziuni pre-canceroase, cât și o reducere de 87% în apariția cancerului de col uterin. „Impactul a fost uriaș“, a spus profesorul Peter Sasieni, unul dintre cercetătorii de la King's College London.

Reducerea a fost mai puțin dramatică atunci când adolescenții mai mari au fost imunizați, ca parte a unei campanii de recuperare. Asta pentru că mai puțini din această grupă au decis să accepte vaccinarea și, în mod ideal, serul ar trebui administrat înainte ca persoanele să devină active sexual.

Per ansamblu, studiul estimează că programul HPV a prevenit aproximativ 450 de cancere și 17.200 de pre-cancere. Profesorul Sasieni a mai afirmat că este „doar vârful aisbergului”, pentru că cei vaccinați sunt încă destul de tineri să se îmbolnăvească, astfel că cifrele nu vor face decât să crească în timp. Există încă întrebări legat de cât timp durează protecția oferită de vaccin și dacă va fi necesară o doză suplimentară la un moment dat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.