Internațional

MOZAIC ȘTIRI INTERNAȚIONALE: Cel mai urât câine din lume în 2017

Ziarul de Vrancea
25 iun 2017 1471 vizualizări

Martha, o femelă din rasa mastiff napoletan, ce are o greutate de 56 de kilograme, a fost desemnată vineri seară cel mai urât câine din lume, la cea de-a 29-a ediție anuală a unui concurs chinologic insolit.

Martha era deja unul dintre marii favoriți ai publicului prezent la World's Ugliest Dog Contest 2017, o competiție organizată în nordul statului american California, întrucât se "prăbușea" adeseori, zgomotos, pe scenă, în momentele în care ar fi trebuit să impresioneze juriul cu alura ei impunătoare, spre amuzamentul spectatorilor. A fost salvată atunci când era aproape oarbă, dar, după mai multe operații, Martha poate din nou să vadă, a dezvăluit antrenoarea ei, Shirley Zindler.

Martha a câștigat un cec în valoare de 1.500 de dolari, un trofeu strălucitor și o călătorie la New York, unde va avea mai multe apariții pentru mass-media din Statele Unite. Ea a învins în finala concursului alți 13 câini. Cei mai mulți dintre finaliști au fost animale bătrâne și de talie mică.

Moe, un mascul de 16 ani ce provine din încrucișarea dintre un grifon de Bruxelles și un mops, care era cel mai vârstnic animal din concurs, s-a clasat pe locul al doilea. Moe și-a pierdut vederea și auzul, dar are în continuare un simț al mirosului foarte puternic, ce i-a permis să se bucure de toate mirosurile prezente la Sonoma-Marin Fair, spațiul unde a avut loc competiția, și să savureze plăcinte nord-americane și alte bunătăți culinare ce au fost preparate cu această ocazie.

Chase, un mascul de 14 ani, ai cărui părinți au fost un câine din rasa chinezesc cu creastă și un câine din rasa Harke, s-a clasat pe locul al treilea.

Concurenții au fost departajați în funcție de prima impresie pe care au lăsat-o membrilor juriului, atribute fizice neobișnuite, personalitate și reacțiile pe care le-au stârnit în rândul publicului.

Cel puțin 148 de morți după ce o cisternă a luat foc

 

Cel puțin 148 de persoane și-au pierdut viața după ce un camion cu petrol a luat foc în Pakistan. Numărul victimelor este așteptat să crească, zeci de persoane fiind grav rănite. Între morți se află bărbați, femei și copii.

Dezastrul a avut loc după ce sute de locuitori dintr-un sat s-au adunat la locul unde s-a răsturnat camionul pentru a lua combustibil care se scurgea din el. O scânteie provenind de la numeroasele vehicule și motociclete adunate la fața locului ar fi aprins combustibilul. Multe cadavre au fost atât de arse încât urmează să fie identificate cu ajutorul testelor ADN.

Salvatorii ridicau de la locul dramei cadavrele arse și care nu mai puteau să fie identificate, a anunțat doctorul Rizwan Naseer, directorului serviciilor de salvare din provincia Punjab.

Trump le transmite musulmanilor ”salutări călduroase” de Aid al-Fitr

Președintele american Donald Trump le-a transmis ”salutări călduroase” musulmanilor care sărbătoresc Aid al-Fitr, în contextul în care administrația sa este criticată din cauză că intenționează să o rupă cu marcarea acestor sărbători. ”În numele poporului american, Melania și cu mine transmitem salutările noastre călduroase musulmanilor care sărbătoresc Aid al-Fitr”, a declarat sâmbătă Trump, citat într-un comunicat. ”În cursul acestei sărbători ni se amintește importanța milei, compasiunii și bunăvoinței”, a adăugat el. ”Față de musulmanii din lume, Statele Unite își reînnoiesc angajamentul de a respecta aceste valori”, a spus el.

Casa Albă a sărbătorit în trecut Aid al-Fitr, care marchează încheierea Ramadanului, prin dineuri sau recepții, o tradiție care datează din 1996, din timpul președinției lui Bill Clinton. Însă secretarul de Stat Rex Tillerson ar fi respins o cerere a serviciilor sale de a organiza un astfel de eveniment anul acesta.

Trump a fost criticat extrem de dur din cauza retoricii sale ostile musulmanilor, în campania sa prezidențială, în care a îndemnat la plasarea sub supraveghere a moscheilor din Statele Unite și a promis să interzică intrarea în țară a musulmanilor. La o săptămână după ce a preluat funcția, el a decretat o interdicție de intrare în țară a cetățenilor mai multor țări musulmane, care a fost contestată în justiție după ce a provocat proteste generale.

CIA a fost infiltrată de o rețea de hoți de snackuri

 

CIA a recunoscut că a fost timp de mai multe luni, în 2013, victima unei rețele de hoți foarte bine pregătiți în domeniul informaticii, care au furat snackuri în valoare de 3.300 de dolari din distribuitoarele de gustări amplasate în sediile agenției. Acești "pirați" din interiorul CIA, care furau chipsuri, batoane de ciocolată și alte tipuri de mici gustări, nu erau nici agenți sub acoperire, nici luptători contra jihadiștilor, ci angajați ai unor companii subcontractante ale CIA (Central Intelligence Agency), potrivit unui raport al inspectorului general al agenției americane, publicat săptămâna trecută.

Raportul a fost publicat în urma unei cereri formulate de un jurnalist al site-ului de știri BuzzFeed, Jason Leopold, în conformitate cu legea libertății de informare (Freedom of Information Act). Agenții CIA își achitau de obicei snackurile cu o cartelă preplătită emisă de compania FreedomPay. Unul dintre ei a descoperit că, deconectând distribuitoarele de gustări de la sistemele de plată dematerializate ale FreedomPay, acele mașini puteau să accepte apoi carduri goale, care nu mai conțineau bani. Autorul descoperii a transmis această idee și prietenilor lui, care, la rândul lor, au deconectat mașinile și au primit snackuri în mod gratuit. Însă CIA a reușit să descoperire înșelătoria, amplasând camereo video în apropiere de acele distribuitoare.

Vinovatul principal pentru furturile de snackuri din sediile CIA a recunoscut că a avut acea idee "datorită cunoștințelor (sale) din domeniul rețelelor informatice". Hoții de snackuri au fost identificați, chestionați și, apoi, concediați de angajatori

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.