Internațional

Chinezii vor să construiască o copie identică a clădirii Crystal Palace

Ziarul de Vrancea
4 oct 2013 439 vizualizări
Un miliardar chinez a anunţat joi că va cheltui 500 milioane de lire sterline (810 milioane dolari) pentru a construi o copie identică a clădirii Crystal Palace din Londra, o uriaşă structură din sticlă şi oţel care a captivat lumea întreagă, înainte de a fi distrusă într-un incendiu în 1936. Ni Zhaoxing, directorul grupului de investiţii ZhongRong Group, speră să recreeze celebrul "palat" din Londra secolului al XIX-lea, considerat cea mai mare structură din sticlă din lume.

Crystal Palace a fost creat de arhitectul Joseph Paxton pentru a găzdui Expoziţia Universală din 1851, organizată de Marea Britanie cu intenţia clară de a ului celelalte popoare ale lumii cu diverse obiecte luate din toate colţurile Imperiului Britanic şi cu diverse "minuni" ale industrializării. Amplasată iniţial în Hyde Park, construcţia a fost apoi mutată în sudul Londrei, în 1854, iar miliardarul chinez Ni Zhaoxing vrea să construiască o copie perfectă, în acelaşi loc, respectând dimensiunile originale - lungime de 500 de metri şi înălţime de 50 de metri. "Vom crea o versiune din secolul XXI a palatului", a declarat Boris Johnson, primarul Londrei. "Nu este un act de nostalgie. Privim spre viitor şi vrem să ne decorăm oraşul cu o structură de clasă mondială". "Fostul Crystal Palce este considerat în China o realizare magnifică", a declarat preşedintele ZhongRong Group. "Acest proiect este o ocazie unică de a restaura Crystal Palace şi parcul din jurul său la splendoarea de altădată". Proiectul chinez vizează transformarea acelui sit istoric într-o destinaţie culturală. Restaurarea parcului de 73 de hectare va fi realizată prin intermediul unui şantier care va crea circa 2.000 de locuri de muncă. Parcul din zonă a găzduit un club de fotbal din Premier League, Crystal Palace, pe stadionul căruia s-au disputat 21 de finale din Cupa Angliei. Stadionul actual din această zonă verde găzduieşte probe de atletism şi va fi conservat, potrivit proiectului chinez.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.