Internațional

Cum puteţi caştiga 18.000 de dolari stand în pat

Ziarul de Vrancea
23 sep 2013 692 vizualizări
NASA a anunţat că este în căutarea unor voluntari sătui să stea în picioare şi care ar accepta, în schimbul unei sume frumoase, de 18.000 de dolari, să nu se dea jos din pat timp de 70 de zile consecutive

Acceptarea ca participant la acest studiu nu este însă la îndemâna oricui. Subiecţii nu vor avea voie să se dea jos din pat sub niciun pretext, iar pentru a fi selectaţi, voluntarii vor trebui să treacă o serie de teste fizice foarte amănunţite, asemănătoare testelor fizice susţinute de piloţii militari.
Beth Ann Shriber, care a participat într-un studiu similar realizat în 2006, susţine că monotonia de a sta în pat zi după zi te poate afecta psihic. "Nu trebuie să faci nimic, doar să stai în pat", a precizat Shriber într-un articol publicat de NASA.gov. "Pot spune că este un fel de examen de rezistenţă", a mai adăugat ea.
Acest studiu este conceput pentru a studia efectele pe termen lung ale imponderabilităţii asupra corpului astronauţilor. Pentru a simula imponderabilitatea, subiecţii se vor întinde pe paturi concepute special, ce sunt uşor înclinate, astfel încât vor avea capul puţin mai jos decât nivelul picioarelor. În spaţiu, forţa gravitaţională, care împiedică fluidele organismului să se deplaseze spre partea superioară a organismului, este foarte slabă.
Prin simpla rămânere la pat participanţii vor simţi efectele pe care le suportă şi astronauţii care rămân perioade mai îndelungate pe orbită, efecte printre care se numără şi atrofierea musculară şi scăderea densităţii osoase. În plus, atât în spaţiu cât şi la pat, condiţia fizică a subiecţilor va avea de suferit pentru că inima lor nu mai trebuie să lucreze la fel de intens pentru a pompa sângele spre zona superioară a corpului, împotriva forţei gravitaţionale. La fel ca şi în cazul astronauţilor care se întorc din spaţiu, participanţii la studiu vor beneficia de o perioadă de recuperare post-experiment, ce va ajunge până la 14 zile.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.